Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν φοράει δύο βέρες; Τον «ξεψαχνίζουν» για όλα [εικόνες]

Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν φοράει δύο βέρες; Τον «ξεψαχνίζουν» για όλα [εικόνες]

Ο,τι αφορά την προσωπική ζωή του νέου προέδρου της Γαλλίας μπαίνει στο μικροσκόπιο των γαλλικών ΜΜΕ, συνήθως με αρνητικό τρόπο.

Κοσμικά περιοδικά και χρήστες του διαδικτύου εφορμούν και μετατρέπουν την παραμικρή νύξη ή «παραξενιά» σε τεράστιο θέμα. 

Ενα από τα θέματα που απασχόλησε σοβαρά δεκάδες γαλλικά έντυπα, τους τελευταίους μήνες, είναι γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν φοράει δύο βέρες, μία στο κάθε χέρι.

Τόνοι μελάνης χύθηκαν και δόθηκαν οι πιο απίστευτες εξηγήσεις. Αλλοι έγραφαν ότι με τις δύο βέρες ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαιώνει πως έχει «διπλή ζωή» και διατηρεί δεύτερη σχέση (νύξεις για ομοφυλοφιλία) ενώ είναι παντρεμένος με την Μπριζίτ Μακρόν.


Αλλα έντυπα εξηγούσαν στα σοβαρά ότι ο Μακρόν φοράει δύο βέρες γιατί θέλει να αποδείξει την πολιτική του τοποθέτηση, ούτε δεξιά ούτε αριστερά.


Η εκπομπή Petit Journal του καλωδιακού καναλιού Canal+ ήταν η πρώτη που παρατήρησε αυτή την ιδιαιτερότητα στα δάχτυλα του τότε υποψηφίου προέδρου. Ο Μακρόν έκανε μια εκρηκτική προεκλογική ομιλία, κατά την οποία μάλιστα έπαθε αφωνία και σήκωσε επιβλητικά τα χέρια του φωνάζοντας «Ζήτω η Δημοκρατία, Ζήτω η Γαλλία!».

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Louis Morin, αποφάσισε τότε να τον ακολουθήσει στις προεκλογικές του περιοδείες και να του κάνει την ερώτηση.

Και πράγματι, τα κατάφερε. «Κύριε Μακρόν, φαίνεται ότι έχετε δύο βέρες, μία στο αριστερό και μία στο δεξί χέρι» του είπε.

Ο Μακρόν αιφνιδιάστηκε, είπε αρχικά ένα «Μα, τι λέτε τώρα;», αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα απάντησε χαμογελώντας, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Μπριζίτ: 

«Και οι δύο είναι με την ίδια γυναίκα».


Τα γαλλικά έντυπα δεν ικανοποιήθηκαν από την απάντησή του.

Το κοσμικό έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας Gala πληροφορήθηκε ότι μία από τις βέρες είναι του γάμου του, από το 2007, και η δεύτερη είναι «μια βέρα τριών χρυσών» την οποία του χάρισε η Μπριζίτ όταν ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε ένα σεμινάριο τριών μηνών στο εξωτερικό. «Ε, τότε, όλες οι φήμες ότι ο Μακρόν ζει μια διπλή ζωή καταρρίπτονται», συμπέρανε το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer.


Τη συνέχεια πήραν οι χρήστες στο διαδίκτυο. «Μία για την Μπριζίτ, μία για τον Ματιέ», έγραψαν πολλοί χρήστες, ειδικά από τη λεγόμενη «φασιστόσφαιρα»,

τα μπλογκς της ακροδεξιάς. «Δεν μπορεί να διαλέξει ούτε σε ποιο δάχτυλο θα βάλει τη βέρα του», έγραφαν άλλοι, επικρίνοντας τον Μακρόν για τις στρογγυλεμένες θέσεις του. «Μια βέρα για την Μπριζίτ, μια βέρα για τον Πιερ Γκατάζ», έγραφαν άλλοι, χρησιμοποιώντας το όνομα του προέδρου του γαλλικού ΣΕΒ για να δείξουν ότι ο Μακρόν είναι ο άνθρωπος του κεφαλαίου.

«Ο Μακρόν θα πρέπει μια μέρα να εξηγήσει τη διπλή βέρα του, τη διπλή ζωή του, τον διπλό του λόγο και το διπλό προσωπείο του», έγραφαν άλλοι, με εμπάθεια.

Η δημοσιογράφος Anne Fulda έκανε μεγαλύτερη επιτυχία, θέτοντας την ερώτηση στην ίδια την Μπριζίτ Μακρόν.

Οπως προκύπτει από το βιβλίο που έγραψε στη συνέχεια η Anne Fulda, με τίτλο «Εμανουέλ Μακρόν, ένας νέος τόσο τέλειος» (Εκδόσεις Plon), η Μπριζίτ απάντησε: «Τη δεύτερη βέρα τού τη χάρισα όταν έφυγε στη Νιγηρία, την εποχή που σπούδαζε στην ΕΝΑ.

Ηταν η πρώτη φορά που χωρίζαμε τόσο πολύ καιρό, έξι μήνες», ήταν η απάντησή της.

Επιτέλους, οι Γάλλοι έλυσαν το μυστήριο με την τριπλή βέρα που φοράει ο Εμανουέλ Μακρόν στο δεξί του χέρι, την ίδια που φοράει και η σύζυγός του στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού.

 

 iefimerida.gr 

ADVERTORIALS