Η επίθεση στο Λούβρο ξύπνησε εφιάλτες στους Γάλλους

Η επίθεση στο Λούβρο ξύπνησε εφιάλτες στους Γάλλους

Σοκαρισμένη από τη νέα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στην «καρδιά» του Παρισιού, στο μουσείο του Λούβρου, είναι η γαλλική κοινωνία, η οποία ασφαλώς και δεν έχει ακόμα επουλώσει τις πληγές της από τα χτυπήματα στο Μπατακλάν και τη Νίκαια.

Έτσι, αν και δεν επρόκειτο για ένα περιστατικό τόσο μεγάλης κλίμακας και με τεράστιες απώλειες σε ζωές, όπως τα δύο προαναφερθέντα, το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στο Λούβρο ήταν αρκετό, για να «ξυπνήσει» εφιάλτες και να «αναζωπυρώσει» το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, κάνοντας λόγο για επίθεση «τρομοκρατικού χαρακτήρα», ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον στρατιωτικής περιπόλου στην είσοδο του μουσείου του Λούβρου, κρατώντας ματσέτα και φωνάζοντας στα αραβικά «Αλλάχ Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος»), πριν τραυματισθεί σοβαρά από στρατιώτη που άνοιξε πυρ εναντίον του.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, είναι Αιγύπτιος πολίτης που έφτασε στη Γαλλία στα τέλη Ιανουαρίου», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), στην είσοδο της πολύ τουριστικής γκαλερί του Καρουζέλ του Λούβρου, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο πιο πολυσύχναστο μουσείο του κόσμου. Ένας στρατιωτικός τραυματίσθηκε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ο δράστης τραυματίσθηκε σοβαρά στην κοιλιά, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό. Τα δύο σακίδια που έφερε στην πλάτη του ο δράστης δεν περιείχαν εκρηκτικά, προσέθεσε ο ίδιος.

«Είδαμε τους πελάτες μέσα στην αίθουσα που έτρεχαν, αμέσως καταλάβαμε πως πρόκειται για κάτι σοβαρό. Τρέξαμε, βγήκαμε έξω. Σκεφτήκαμε τη ζωή μας, είδαμε τον θάνατο να έρχεται μ' όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, φοβηθήκαμε αληθινά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εργαζόμενη σε εστιατόριο μέσα στην γκαλερί του Λούβρου.

Ντοκουμέντο: Φωτογραφία την ώρα που πυροβολείται ο δράστης

ADVERTORIALS