Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους του κόσμου την Πρωτοχρονιά -1.700 στο πάρτι του Βερολίνου

Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους του κόσμου την Πρωτοχρονιά -1.700 στο πάρτι του Βερολίνου

Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ζει με τον φόβο της τρομοκρατίας, με κάθε χώρα να γιορτάζει με «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας.

Στο Βερολίνο, στο καθιερωμένο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, στην λεωφόρο 16ης Ιουνίου, μεταξύ της ύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης, θα βρίσκονται 1700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες, θα πλημμυρίσουν την μήκους δύο χιλιομέτρων λεωφόρο, η οποία διασχίζει το πάρκο Tίργκαρτεν και είναι από χτες ερμητικά κλειστή, αφού έχει περιφραχτεί με φράκτη περίπου 20 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα φανάρια της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί κάμερες. Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι της Γερμανίας και η κίνηση γύρω από αυτό θα παρακολουθούνται συστηματικά στο κέντρο της Αστυνομίας, ενώ 390 πυροσβεστικά οχήματα με 1500 πυροσβέστες θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Τόμας Νόιενντορφ δήλωσε λακωνικά ότι απλώς «έγινε νέα επεξεργασία του σχεδίου ασφαλείας», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακόμη, προστατευτικά εμπόδια από μπετόν έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους που οδηγούν στην λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, ενώ θα γίνεται πολύ αυστηρός έλεγχος των προσωπικών αντικειμένων των επισκεπτών. Εχουν απαγορευτεί κάθε είδους τσάντες, σακίδια, μπουκάλια, αιχμηρά ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα και πυροτεχνήματα. Η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένες εισόδους. Ο αυστηρός έλεγχος συνεπάγεται βέβαια ουρές και καθυστερήσεις στην προσέλευση του κοινού, αλλά η μουσική πανδαισία από δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες και το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το οποίο θα συνοδεύεται από κλασική ή τέκνο μουσική, θα αποζημιώσει τους επισκέπτες για την όποια ταλαιπωρία.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Μπράιτσάιντ, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές κλείνουν πάντα στις 24 Δεκεμβρίου, η ζωή έχει βρει τους ρυθμούς της, με τους κατοίκους του Βερολίνου και τους ταξιδιώτες να συνεχίζουν τις βόλτες τους. Τα μαγαζιά είναι γεμάτα από κόσμο, δεν έχει ακυρωθεί καμία καλλιτεχνική δραστηριότητα, ενώ οι ξενοδόχοι δεν αναφέρουν ακυρώσεις και αυτό είναι εμφανές παντού.

Ραντεβού με το νέο έτος έχουν δώσει και άλλες πόλεις με το Σιδνεϊ να είναι η πρώτη μητρόπολη που θα αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για το Νέο Έτος (στις 15:00 ώρα Ελλάδας), το οποίο θα μπει με ένα θέαμα πυροτεχνημάτων που θα διαρκέσει 12 λεπτά στον εμβληματικό κόλπο της.

Στους δρόμους του Σίνδει θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα για «απειλές σε σχέση με το Νέο Έτος». Πριν από μια εβδομάδα, η Καμπέρα ανακοίνωνε πως απέτρεψε μια «τρομοκρατική συνωμοσία» για την ημέρα των Χριστουγέννων στη Μελβούρνη.

«Ενθαρρύνω όλους να επωφεληθούν της βραδιάς γνωρίζοντας πως η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια», δήλωσε εντούτοις ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Μάικ Μπερντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη Νέα Υόρκη, 165 οχήματα «παρεμπόδισης» -μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα- θα τοποθετηθούν σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως στις προσβάσεις της Times Square, όπου αναμένονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή κάθοδο της σφαίρας της Πρωτοχρονιάς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και στη Ρώμη γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να εμφανιστεί το απόγευμα.

Στο Παρίσι, από την άλλη πλευρά, μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται απόψε στη λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων. Σε όλη τη Γαλλία έχουν κινητοποιηθεί Μαζί σχεδόν 100.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί.

ADVERTORIALS