Αιχμές για Γαλλία και Γερμανία από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών: Εμείς ταυτοποιήσαμε και εξουδετερώσαμε τον μακελάρη

Αιχμές για Γαλλία και Γερμανία από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών: Εμείς ταυτοποιήσαμε και εξουδετερώσαμε τον μακελάρη

«Ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη κι αμέσως τον ταυτοποιήσαμε και τον εξουδετερώσαμε. Πράγμα που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας μας δουλεύουν πραγματικά καλά», είπε θριαμβολογώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι.

Επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα χαράματα στην πλατεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο είναι όντως ο μακελάρης του Βερολίνου ο Ιταλός υπουργός αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Ιταλό αστυνομικό που τραυματίστηκε στον ώμο απ’ τα πυρά του δράστη.

«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόβιο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του». «Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στην αστυνομία μας είναι εξαιρετικοί. Η Ιταλία θα πρέπει να είναι περήφανη γι’ αυτούς», συμπλήρωσε. Και την ώρα που είπε τη λέξη «περήφανη» όλοι οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

ADVERTORIALS