Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS»

Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS»

Με αιματηρό τρόπο έληξε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Εγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρέθηκαν αμέσως στο σημείο.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, εισέβαλαν στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν ηλικιωμένο παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια. 

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, μόλις βγήκαν στην πόρτα της εκκλησίας. Είχαν όμως δολοφονήσει τον ιερέα, κόβοντάς του τον λαιμό με μαχαίρι. Σύμφωνα με τη Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία. Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας πιστός που επίσης δέχθηκε επίθεση από τους δράστες.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δύο δράστες μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας. Παρόντες ήταν ο υπέργηρος ιερέας και τέσσερις πιστοί, εκ των οποίων δύο καλόγριες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Figaro, τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες είχε γένια και φορούσε chachia, το μικρό μάλλινο καπελάκι που φοράνε οι μουσουλμάνοι.

Ο χάρτης της περιοχής κοντά στην πόλη Ρουέν, στην επαρχία της Νορμανδίας.

Φωτογραφίες: Twitter /@fredveille>

Περιοχή πιστών καθολικών

Η Νορμανδία, και ειδικά η περιοχή όπου έδρασαν οι ένοπλοι, είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στον καθολικισμό. Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, η Ρουέν, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Saint-Etienne-du-Rouvray, όπου έγινε το φονικό, αποκαλείται «η πόλη με τα 100 καμπαναριά».

 iefimerida.gr

  

Πηγή: Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280218/gallia-dyo-enoploi-esfaxan-ierea-se-ekklisia-fonazan-isis#ixzz4FVlosMpc

ADVERTORIALS