ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ: Κάτω τα χέρια από το 5ημερο 8ωρο - Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς και ελεύθερο χρόνο!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ: Κάτω τα χέρια από το 5ημερο 8ωρο -  Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς και ελεύθερο χρόνο!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΚΩΣ 85300 ΤΗΛ. ΦΑΞ.22420-22394, 6943525960, 6943549201

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτω τα χέρια από το 5ημερο 8ωρο θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς και ελεύθερο χρόνο!

Η κυβέρνηση με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου Χατζηδάκη βάζει σε εφαρμογή και επίσημα την απλήρωτη εργασία μέχρι και 2 ώρες την ημέρα στις επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας (Βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Συγκοινωνίες, Εταιρείες Φύλαξης, Εταιρείες Ασφάλισης).

Η εγκύκλιος αξιοποιώντας το νόμο ν. 4808/2021 δίνει τη δυνατότητα της «ευέλικτης προσέλευσης» του εργαζόμενου μέχρι 120 λεπτά. Ο εργοδότης, δηλαδή, μπορεί να μεταβάλλει καθημερινά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας σε ένα εύρος 4 ωρών, χωρίς καν να θεωρείται καταχρηστική η συνεχής αλλαγή ωραρίου!

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την «επιστροφή στην κανονικότητα» και τη «βελτίωση των εργασιακών συνθηκών». Στην ουσία λένε στους εργαζόμενους πως αν δεν σας φτάνει ο μισθός πρέπει να δουλεύετε όλη μέρα και μάλιστα να μην πληρώνεστε για όλες τις ώρες! Η αιτία όμως που δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα δεν είναι ότι δουλεύουμε λίγες ώρες τη μέρα, ούτε λίγες μέρες τη βδομάδα, αλλά ότι μας ξεζουμίζουν οι χαμηλοί μισθοί, η φοροληστεία, οι ανατιμήσεις, η πανάκριβη Ενέργεια, η εμπορευματοποίηση των πάντων, κι όλα για τα κέρδη των καπιταλιστών!

Κι ενώ ο Τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, οι ξενοδόχοι κάπως έτσι σκέπτονται να γεμίσουν τα κενά θέσεων εργασίας , κενά για τα οποία είναι οι  ίδιοι υπεύθυνοι,  απόρροια  των εργασιακών συνθηκών και όρων αμοιβής  στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό  γενικότερα.

Ουσιαστικά η Κυβέρνηση με την εγκύκλιο αυτή έρχεται να νομιμοποιήσει ότι ισχύει εδώ και χρόνια για τους εργαζόμενους του τουρισμού, είτε αυτοί είναι στον επισιτισμό, είτε στα ξενοδοχεία ή σε τουριστικά καταστήματα. 12ωρη απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα.

Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί η 6ημερη και η 7ημερη εργασία σε κανένα χώρο εργασίας!

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με την οποία η κυβέρνηση προχωρά από την 1η Ιουλίου στην πλήρη εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου Γεωργιάδη.

Η εγκύκλιος αυτή αποτελεί πρόκληση ενάντια στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους  και εκδόθηκε κυριολεκτικά κατά παραγγελία της εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση θα πάρει  απάντηση! Και αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία σε συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

 

ADVERTORIALS