Η γιορτή του Άη Γιώργη στο Πυλί και το έθιμο των ιπποδρομιών. Νικητής ο Θοδωρής Νικολακόπουλος

Η γιορτή του Άη Γιώργη στο Πυλί και το έθιμο των ιπποδρομιών. Νικητής ο Θοδωρής Νικολακόπουλος
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά η γιορτή του  Άη Γιώργη στο Πυλί καθώς και το έθιμο των ιπποδρομιών.
Κάθε χρόνο του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Πυλί της Κω , αναβιώνει το πατροπαράδοτο έθιμο, των Ιπποδρομιών.
Σύμφωνα με το έθιμο, οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, του Πυλίου για να τιμήσουν τον Αη  Γιώργη, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιούν Ιπποδρομίες, έξω από την ομώνυμη εκκλησία του χωριού. 
Μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Λειτουργία ακολούθησε η περιφορά της εικόνας από τον αναβάτη Μάριο Ατσαλάκη (περυσινό νικητή των ιπποδρομιών) ενώ μετά πραγματοποιήθηκε παρέλαση των αλόγων με τους αναβάτες τους.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ιπποδρομίες. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν 3 ιπποδρομίες με 8 συνολικά συμμετέχοντες, ενώ οι νικητές των ιπποδρομιών αγωνίστηκαν στον τελικό με τον Θοδωρή Νικολακόπουλο να αναδεικνύεται νικητής και τον Μάριο Ατσαλάκη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Ο Στέργος  Διαμαντής, ο οποίος ήταν ο 3ο αναβάτης του τελικού, δεν πήρε μέρος λόγω προβλήματος που προέκυψε, με το άλογο.
 Κατά  το έθιμο ο Μητροπολίτης κ.κ Ναθαναήλ έσπασε ένα αυγό στο μέτωπο  του αλόγου που κέρδισε τον αγώνα.
Οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Πυλί για να ανάψει ένα κεράκι και να παρακολουθήσει από κοντά τις καθιερωμένες ιπποδρομίες.
Ο Άγιος Γεώργιος, αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία «Μεγαλομάρτυρας» και «Τροπαιοφόρος» είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους σε ολόκληρο των χριστιανικό κόσμο. Θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς και στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας. 
Ο Άη  Γιώργης ήταν ο προστάτης του υπόδουλου Έλληνα αλλά κι «ο οπλαρχηγός-άγιος» των επαναστατημένων αγωνιστών. Ενώ ο Δράκος έπαιρνε τη μορφή του Τούρκου κατακτητή.
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνονται αυτοσχέδιες ιπποδρομίες προς τιμήν του Αγίου.
ADVERTORIALS