H γιορτή του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Κεφάλα, στην περιοχή Χαλικούρα

Κοινωνια Δευτέρα, 6η Μαΐου 2024
e792c911a732760417adbe273bed6d50.jpg

Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον

Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου

Ενορία Ἁγίας Παρασκευῆς Κῶ

Ιερό εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου του Κεφάλα

Κως, Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑ (ΧΑΛΙΚΟΥΡΑ)

Χριστός Ανέστη, Αληθώς.

Eορτάστηκε και φέτος, με πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της γιορτής του, την Κυριακή του Πάσχα 5/5, και με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα του Πάσχα 6/5, η τιμή του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου στο γραφικό εξωκλήσι του Αη Γιώργη του Κεφάλα (περιοχή Χαλικούρα).

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον Εσπερινό που τελέστηκε από τον Πανοσολογιότατο Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη κ. Ιωακείμ Οικονομίκο και τον Πρωτοπρεσβύτερο ιερέα Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, συνεπικουρούμενοι από τους ιεροψάλτες της Αγίας Παρασκευής κ.κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα, Δημήτρη Διακονικολή και Βασίλη Παπαδόπουλο. Σημαντική συμβολή της νεωκόρου της ενορίας Δήμητρας Παπαδοπούλου, καθώς και των Επιτρόπων κ.κ. Δημήτρη Κεφαλιανού και Αγαπητού Αγαπητού.

Ανήμερα της εορτής του τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Ιωακείμ, με τους ιεροψάλτες κ.κ. Διακονικολή, Παπαδόπουλο και Βαμβακά να φέρουν εις πέραν αξίως το έργο τους.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν και τη Δευτέρα του Πάσχα στο φιλόξενο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής κι άκουσαν το κήρυγμα του πατρός Ιωακείμ, ο οποίος συνεχίζοντας την ομιλία του από τον Εσπερινό, αναφέρθηκε στο σημαντικό βίο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη, που αποτελεί διαχρονικό στήριγμα των πιστών.

Μίλησε δε, για το άκτιστο φως το οποίο μόνον ο Ελληνορθόδοξος Ιεράρχης, διαχρονικά, μεταλαμπαδεύει στους πιστούς, το οποίο κατά τα πρώτα λεπτά δεν καίει όσους το αγγίζουν στο σώμα τους, αποδεικνύοντας τη σημασία της θεότητας. Τόνισε επίσης, τη βαριά θρησκευτική κληρονομιά που κουβαλάμε ως Έλληνες, καθώς τόσο τα Ευαγγέλια όσο και ο Σταυρός του Ιησού Χριστού μας είναι γραμμένα στα Ελληνικά.

Ο Άγιος Γεώργιος να πρεσβεύει και να φυλάσσει όλο τον κόσμο.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
1-(56).jpg
Ολοκληρώθηκε η διατοπική συνεργασία «Οργάνωση και Προβολή του Οινοτουρισμού» στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER της ΑΝΔΩ ΑΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση απολογισμού και συζητήθηκαν οι προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας. Ισχυρή η παρουσία της Δωδεκανήσου με οινοποιούς και οινολόγους από τα νησιά μας, συνοδευόμενοι από την ΑΝΔΩ. 

stighmiotipo-othonis-2025-10-20-175151.png
Ο Ασκληπιός στη Ρόδο

Η ανακοίνωση του συλλόγου.

politistika-masterplans-rodos-2.jpg
Παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Masterplans για τα νησιά Κω, Ρόδου και Λέρου

Με μεγάλη συμμετοχή και θερμή ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, στο Μουσείο Νεοελληνική Τέχνης Δήμου Ρόδου, η παρουσίαση των Πολιτιστικών Masterplans για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Ρόδος, Κως και Λέρος.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 8:10ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency