Η δεύτερη ημέρα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, από το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η δεύτερη ημέρα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, από το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Παρουσία αρχών, φορέων, εκπαιδευτικών και γονέων ολοκληρώθηκε η παρουσίαση στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης «ζώντας με τον Αυτισμό, Ενημερώνομαι για τον Αυτισμό», από το Σβουρενείο ΚΔΑΠμεΑ.

Το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σβουρένειου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική – βιωματική παρουσίαση του Φάσματος του Αυτισμού, σε διευθυντές Υπηρεσιών, Τραπεζών και σε παραγωγικούς φορείς του νησιού μας, προκειμένου να υιοθετηθούν καλές πρακτικές κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που συνάδουν με τη σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ο Διευθυντής του Σβουρένειου Κωνσταντίνος Χατζηδαυίδ, στην ομιλία του τόνισε ότι είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε τους ανθρώπους με Αυτισμό ( μικρούς και μεγάλους ) στην καθημερινότητα και όχι να τους περιθωριοποιούμε.

Η κοινωνική λειτουργούς του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ , Στέλλα Αρίδα, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το πως πρέπει να γίνεται η αντιμετώπιση παιδιών και ενηλίκων με ΔΑΦ, τόσο σε εξωτερικό περιβάλλον όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ο κ.Ανθούλης, με τη σειρά του, πατέρας μαθητή του Σβουρένειου, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους, ενώ παρουσίασε και τη δίκη του ιστορία τονίζοντας ότι ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίζει σαν ίσους και όχι σαν δακτυλοδεικτούμενους τους ανθρώπους με αυτισμό.

Η κ. Φεσσάρα, μητέρα παιδιού με αυτισμό, παρουσιάζοντας τη δίκη της ιστορία, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα σε δημοτική παιδική χαρά, όταν παιδιά της τυπικής εκπαίδευσης, δεν ήθελαν να μοιραστούν τα παιχνίδια με τον γιο της, αναφέροντας πως βιώσαν το συγκεκριμένο περιστατικό.

Κλείνοντας σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, η Έπαρχος Κω - Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Σταματία Κανταρτζή, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Διονυσία Τελλή, ο εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης Ντολαπτσής Ανδρέας και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλόπουλου, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια για την καμπάνια ευαισθητοποίησης, ενώ μοιράστηκαν περιστατικά που συνάντησαν στην επαγγελματική τους αλλά και προσωπική τους πορεία, με άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

ADVERTORIALS