Συμμετοχή του ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΥ ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Κω σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Επιστημονική Ημερίδα στην Αθήνα

Συμμετοχή του ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΥ ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Κω σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Επιστημονική Ημερίδα στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Επιστημονική Ημερίδα, με θέματα που αφορούν στη σωματική και ψυχολογική ευημερία των παιδιών με αναπηρία, θα συμμετάσχει το Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Κω, εκπροσωπούμενο από τον Διευθυντή του Κωνσταντίνο Χατζηδαυϊδ, 1 – 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, μετά από τιμητική πρόσκληση και επιδοτούμενη συμμετοχή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει οικοδομήσει το Κέντρο με το Ι.Σ.Ν..

Αναλυτικά, 1 & 2 Δεκεμβρίου, στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης «Π.Ν.ΣΟΥΚΑΚΟΣ» Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», διοργανώνεται, υπό την επιστημονική επίβλεψη του ΕΚΠΑ, το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: « Προαγωγή της συμμετοχής των παιδιών με αναπηρία σε σωματικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες».

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Μονοπάτια Συμπερίληψης & Συμμετοχής: Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή».

Η ημερίδα στοχεύει να αναδείξει τις επιταγές της σύγχρονης θεραπευτικής προσέγγισης στα παιδιά με αναπηρία, η οποία φέρνει στο επίκεντρο τη λειτουργικότητα και την αυτονομία τους.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν στην ημερίδα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές διάκρισης και αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με αναπηρία, με αποτέλεσμα να μεταδώσουν ένα έμπρακτο μήνυμα σεβασμού για τη διαφορετικότητα.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS