Α. Γιαννικουρής: Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω θα είναι σύμμαχος της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα της υγείας

Α. Γιαννικουρής: Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω θα είναι σύμμαχος της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα της υγείας

Στην κάμερα του Kosnews24 μίλησε ο Αντώνης Γιαννικουρής σχετικά με την πρόσφατη ίδρυση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κω ΗJ 54. « Ιπποκράτης» αλλά και την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος.

“ Ιδρύθηκε το νέο τμήμα που φέρει το όνομα "Ιπποκράτης"  και η αποστολή του είναι να συνδεθεί με το Ιπποκράτειο ίδρυμα και την προώθηση της Ιπποκρατικής ιδέας και γενικότερα να είναι ένας σύμμαχος της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα της υγείας» δήλωσε ο κ. Γιαννικουρής.

Έπειτα, ο πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Κω έκανε μια ιστορική αναδρομή της οργάνωσης, τονίζοντας ότι μετράει έναν αιώνα λειτουργίας, ενώ τόνισε πως έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων τη φιλανθρωπία, σημειώνοντας ότι για πάρα πολλά χρόνια η ΑΧΕΠΑ έχει σταθεί αρωγός στην ελληνική κοινωνία και στην πατρίδα, ειδικά στο κομμάτι της υγείας, έχοντας προσφέρει πολλά έργα υποδομής όπως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, την ανατολική πτέρυγα του Ευαγγελισμού και τμήμα του νοσοκομείου της Ρόδου(ογκολογικό).

« Η βασική δραστηριότητα της οργάνωσης θα είναι η Ιπποκρατική ιδέα και τα θέματα της υγείας. Θα ξεκινήσουμε με κάποιες δράσεις επιστημονικές. Θα συνεχίσουμε με κάποιες δράσεις όπως είναι οι δωρεές για το νοσοκομείο, αλλά και λόγω της συνεχούς επικοινωνίας μας με το υπουργείο υγείας σε εθνικό επίπεδο, θα προσπαθήσουμε κι εμείς να συμπληρώσουμε τις προσπάθειες που κάνουν όλοι για τη βελτίωση της υγείας στο νησί της Κω. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κορμός του τμήματος της Κω είναι βασισμένος στους γιατρούς και στα μέλη του Ιπποκράτειου ιδρύματος” δήλωσε ο κ. Γιαννικουρής.

Κλείνοντας, αναφερόμενος στα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει το νησί μας, τόνισε ότι εκτός από την υποστελέχωση σημαντικά προβλήματα είναι τόσο η έλλειψη μηχανημάτων, όσο και οι κτιριακές υποδομές, με το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω σε συνεργασία πάντα με τους υπόλοιπους φορείς, να προσπαθεί να συνεισφέρει στην επίλυση των προβλημάτων. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ADVERTORIALS