Στο 1ο γυμνάσιο θα στεγάζεται το ένα τμήμα της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Κω μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες - Σημαντικές και οι ελλείψεις σε θρανία

Στο 1ο γυμνάσιο θα στεγάζεται το ένα τμήμα της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Κω μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες - Σημαντικές και οι ελλείψεις σε θρανία

Ρεπορτάζ Άννα Σαρηγιάννη


Στο 1ο Γυμνάσιο θα στεγάζεται το ένα τμήμα της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Κω μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Σημαντικές και οι ελλείψεις σε θρανία.


Για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο 3ο γυμνάσιο Kω μίλησε στο kosnews24 ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων κ. Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Με αφορμή τις αντιδράσεις των γονέων για τις εργασίες στο σχολείο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες που το σχολείο ήταν κλειστό, ο  κύριος Κωνσταντινίδης μάς ενημέρωσε ότι η 1η  και η 2η τάξη του Γυμνασίου, θα πραγματοποιεί τα μαθήματα στα δύο υπάρχοντα κοντέινερ που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου (δεξιά από την είσοδο),τα δύο τμήματα της τρίτης γυμνασίου θα στεγαστούν στα άλλα δύο υπάρχοντα κοντέινερ προς την είσοδο του σχολείου, και το άλλο τμήμα της Γ' τάξης του γυμνασίου θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Παλληκαρίδη του 1ου Γυμνασίου Κω, μέχρι να τοποθετηθεί το νέο κοντέινερ στο σημείο που πραγματοποιούνται οι εργασίες αυτή τη στιγμή. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σημείωσε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να παραχωρηθεί από το 1ο γυμνάσιο η αίθουσα, η οποία θα φιλοξενήσει τους μαθητές μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης στο 3ο Γυμνάσιο Κω.

“Τέλος Σεπτεμβρίου μας έχουν διαβεβαίωσει από τον Δήμο Κω ότι το κοντέινερ θα είναι έτοιμο. Μετά πρέπει να μπει ο ηλεκτρολόγος. Σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις τα παιδιά δεν θα μπορούν να μπουν στις αίθουσες πριν τις 15 Οκτωβρίου.”

Ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο αφορά την αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μέχρι σήμερα 15 Σεπτεμβρίου η αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς οι υπολογιστές δεν έχουν συνδεθεί.  

Μία ακόμα έλλειψη είναι αυτή των θρανίων, καθώς οι μαθητές είναι κατά πολύ περισσότεροι από τον αριθμό των μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν στα υπάρχοντα θρανία.  Συγκεκριμένα λόγω της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε τη Θεσσαλία τα θρανία που ήταν προγραμματισμένα να παραδοθούν στο σχολείο αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας, εστάλησαν στη Θεσσαλία για να προμηθεύσουν τα σχολεία της πληγείσας περιοχής. “ Άλλο θέμα είναι και τα θρανία. Δεν υπάρχουν λόγω της καταστροφής στην Θεσσαλία. Η αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας κα Γεωργία Κασσιώτη κάνει ό,τι μπορεί για να μας βρει θρανία και καρέκλες και την ευχαριστούμε”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης. 

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι όπως μετέφεραν οι γονείς στη γράφουσα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα.
ADVERTORIALS