Κατερίνα Τσατσακλά (Διευθύντρια ΕΕΕΕΚ Κω): Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο

Κατερίνα Τσατσακλά (Διευθύντρια ΕΕΕΕΚ Κω): Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο

Η τοποθέτηση της κ. Κατερίνας Τσατσακλά Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Κω κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για τη Λήψη απόφασης προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της απευθείας μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που βρίσκεται στη Ζώνη 6 (επιτρεπόμενες χρήσεις βιοτεχνικών εγκαταστάσεων και χονδροεμπορίου), λόγω δύο άγονων διαγωνισμών.

Η τοποθέτηση της κ. Τσατσακλά

 
 
Είμαι διευθύντρια στο σχολείο αυτό από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, έχω να πω ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε λόγω της κακής και ακατάλληλης κτιριακής μας υποδομής είναι πολλά. 
 
Όταν ξεκινήσαμε το Νοέμβριο του 2017, στο σχολείο μας φοιτούσαν μόλις πέντε μαθητές και ήμασταν πέντε συνολικά οι εκπαιδευτικοί. Για τη στέγαση μας χρησιμοποιούσαμε τέσσερις-πέντε μικρές αίθουσες προκάτ και μία κοινόχρηστη κουζίνα δεδομένου ότι συστεγαζόμαστε με το ειδικό δημοτικό σχολείο, κοινόχρηστα φυσικά είναι και τα αποχωρητήρια.
 
Μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, φέτος δηλαδή 2022 - 2023, στο σχολείο μας υπηρετούν 20 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, φοιτούν και είναι εγγεγραμμένοι 23 μαθητές οι οποίοι στεγάζονται στους ίδιους ακριβώς χώρους. 
 
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι αδύνατον να μιλήσουμε για ομαλή, για εύρυθμη λειτουργία και δεν έχει να κάνει μόνο με εύρυθμη λειτουργία πλέον για μας τίθενται και πολύ σοβαρά θέματα στην ασφάλεια μας, τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.
 
Σε ένα πολύ στενό προαύλιο, σε πολύ στενές και μικρές αίθουσες, δεν είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν έφηβοι μαθητές από δεκατριών μέχρι εικοσιτεσσάρων.
 
Δεν είναι παιδιά δημοτικού ή νηπιαγωγείου που να έχουν αυτή τη σωματική διάπλαση, μιλάμε λοιπόν για εφήβους μιλάμε για ενήλικες.
 
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι ήδη έχουμε ενημερωθεί ότι στο σχολείο μας θα γίνουν πέντε καινούργιες εγγραφές, το ερώτημα το οποίο θέτω εγώ εδώ σε όλους σας είναι, αυτά τα παιδιά σε ποιο σχολείο θα πάνε τον Σεπτέμβριο, εφόσον δεν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας, για τη φιλοξενία τους. 
 
Παρακαλούμε λοιπόν να αντιμετωπίσετε το θέμα μας, το πρόβλημά μας με τον σεβασμό που μας αρμόζει.
ADVERTORIALS