Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη αποστολής του 1ου ΓΕΛ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη αποστολής του 1ου ΓΕΛ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη αποστολής του 1ου ΓΕΛ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο από τις 21-25 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή δεκαοκτώ (18) μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κω «Ιπποκράτειο» και δύο (2) συνοδών καθηγητών.

Στο Δικαστήριο μετά την παρακολούθηση Ακρόασης της Υπόθεσης C-90/22, έγινε παρουσίαση του Δικαστηρίου από τον Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, κύριο Αθανάσιο Ράντο, και του Γενικού Δικαστηρίου από την Μάρθα Πολυξενίδου, βοηθό του Δικαστή Βαλασίδη του Γενικού Δικαστηρίου. Έγινε παρουσίαση των επαγγελμάτων του Νομικού και του Δικαστή από τον Δικαστή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κύριο Δημήτριο Γρατσία και συνάντηση με τον κύριο Ιωάννη Δημητρακόπουλο, Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Δικαστηρίου. Ανάμεσα στα έργα τέχνης που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα έργα του Auguste Rodin, συμπεριλαμβανομένου και του γλυπτού The Thinker (Ο Σκεπτόμενος).

Το σχολείο έγινε δεκτό μετά από σχετική αίτηση και, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι το μοναδικό ελληνικό σχολείο, που έκανε φέτος μια τέτοια επίσκεψη.

Συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:

Από την Α΄ Τάξη:

  1. ΑΜΟΝΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  2. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  3. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  4. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
  5. ΚΙΛΙΜΑΤΟΥ ΚΟΝΤΕΣΣΑ ΜΕΛΙΝΑ
  6. ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Από τη Β΄ Τάξη:

  1. ΑΚΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΑ
  3. ΓΙΑΛΛΙΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
  4. ΓΚΑΝΑΒΟΥΡΑ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ
  5. ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6. ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗ ΚΟΚΩΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
  7. ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  8. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  9. ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  11. ΣΛΙΜΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  12. ΣΠΥΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Κω εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές μας για την συνολική παρουσία τους στο πλαίσιο της επίσκεψης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την Πρόεδρο Θέκλα Κοντογούρη - Πλατανίστα και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για τη συνολική υποστήριξη της προσπάθειάς μας. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι ενίσχυσαν αυτή τη δράση και συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσοι μας υποδέχθηκαν, μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν στους χώρους των επισκέψεών μας.

Τέλος, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία, την οργάνωση και την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης αυτής, την εκπαιδευτικό Σοφία Καραγιάννη, κλάδου ΠΕ06, Αγγλικής και τον Γεώργιο Κουζούκα, κλάδου ΠΕ86, Πληροφορικής.

Θεωρούμε ότι παρόμοιες δράσεις, σε πόλεις άλλων χωρών, που έχουν ιστορική και πολιτισμική αξία ή αποτελούν έδρες ευρωπαϊκών θεσμών, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους μαθητές μας και συμβάλλουν καθοριστικά στη μορφωτική τους ανάπτυξη.

                                                                                        Ο Διευθυντής

                                                                               Γεώργιος Φ. Χαρτοφίλης

                                                                                    ΠΕ04.01 - Φυσικός

Με τον Δικαστή κ. Δημητρακόπουλο.jpg

Με τον Σκεπτόμενο του Rodin.jpg

στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης 2.jpg

στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης.jpg

ADVERTORIALS