Πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νήσων Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη  Στοματική Υγεία,  σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νήσων Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, Γ.Ν-Κ.Υ Κω, Γ.Ν-Κ.Υ Καλύμνου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου υλοποιούν πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη  Στοματική Υγεία,  σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νήσων Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Η ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» πραγματοποιεί προγράμματα και δράσεις σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έγιναν οδοντιατρικές εξετάσεις και φθοριώσεις δοντιών στους μαθητές των Γ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων της Ρόδου. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 47 σχολεία της Ρόδου, όπου εξετάσθηκαν συνολικά 987 μαθητές. Κάθε κηδεμόνας έλαβε ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Επίσης σε συνέχεια της δράσης από τις 10 Μαΐου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας -Φθορίωση Δοντιών» στους μαθητές των Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Κω και στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει στις Γ’ τάξεις των Δημοτικών σχολείων της Καλύμνου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μαθητών για την στοματική υγιεινή και η χαρτογράφηση της στοματικής υγείας των παιδιών της Δωδεκανήσου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης αυτής.

 

Η Πρόεδρος της «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Ευρυδίκη Νάκη -Παπαγιάννη

                                                                                      

 

 

 

 

                

ADVERTORIALS