Η απονομή των τίτλων σπουδών στους μαθητές του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου

Η απονομή των τίτλων σπουδών στους μαθητές του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου

Στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των τίτλων σπουδών στους μαθητές του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, για την περίοδο από το Νοέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2023.

gallery_b478d5c21f9ab15912cf04252bb43bab.jpg

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κ. Νάνσυ Γαμβρέλλη, ο κ. Αλέκος Μαρκόγλου αναφέρθηκε στην ομιλία του στην τέχνη του ψηφιδωτού στο πέρασμα των αιώνων, ενώ η Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης κ. Διονυσία Τελλή αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που παράγει το Εργαστήριο με την υποστήριξη της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ευχαρίστησε όλους όσοι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, αναφέροντας ορισμένα από τα σπουδαία έργα τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές του Εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Δαυδίδ Χατζηδαυίδ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του ο κ. Χατζηδαυίδ ανέφερε ότι στο Εργαστήριο συμμετέχουν πλέον 68 συμπολίτες μας με τον μικρότερο μαθητή να είναι ηλικίας 10 ετών.

Η είδηση της ημέρας ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά για την επανατοποθέτηση της άγκυρας, στο λιμάνι της Κω, πάνω σε ένα ψηφιδωτό 49 τετραγωνικών μέτρων (πατήστε εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ).

Δείτε παρακάτω βίντεο από τις ομιλίες καθώς και φωτογραφίες από τις βραβεύσεις.

ADVERTORIALS