ΕΚΒΣΔ: Ανακοίνωση για την απόλυση Προέδρου στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

ΕΚΒΣΔ: Ανακοίνωση για την απόλυση Προέδρου στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταδικάζει την απαράδεκτη απόλυση της Προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ".

Η απόλυση της προέδρου έγινε με εξώδικο με αιτία την «ανάρμοστη συμπεριφορά» της, επειδή μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά, όπως και το ίδιο εξήγησε και στους μαθητές της.

Δεν έμειναν όμως εκεί! Η εργοδοσία χαρακτήρισε «συνδικαλιστική δράση» την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού να μιλήσει στους μαθητές της για το Πολυτεχνείο, τον λόγο που το γιορτάζουμε κάθε χρόνο και γιατί είναι μέρα αργίας για τα σχολεία και τον κλάδο της εκπαίδευσης συνολικότερα.

Καταγγέλλουμε το κλίμα εκφοβισμού προς τους εκπαιδευτικούς που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης και όχι μόνο. Το κλίμα εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τις 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες και τους μισθούς εξαθλίωσης, οι μεγάλοι του κλάδου θέλουν διακαώς να παγιωθεί.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Θέλουν εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι, να μην αντιδρούν, να μην μιλούν, να μην διεκδικούν και κυρίως να μην κάνουν αυτό που το λειτούργημά τους απαιτεί και δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να παιδαγωγούν και να εκπαιδεύουν νέους ανθρώπους.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατακτημένο δικαίωμα μέσα από τους αγώνες του λαού μας. Δεν θα τους το χαρίσουμε!

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στέκεται αλληλέγγυο στην εκπαιδευτικό και απαιτούμε:

  • να ανακληθεί η απόλυση της Προέδρου. Να πάρουν θέση τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, καθώς η απόλυση αφορά την ελευθερία έκφρασης στο πλαίσιο του μαθήματος και είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
  • να απαγορευτεί στα φροντιστήρια η πρωτίστως αντιπαιδαγωγική πρακτική να συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με λήξη νωρίτερα από το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.
ADVERTORIALS