Στο Olympus Marathon ο Κωνσταντίνος Βερόγκος από την Κω

Στο Olympus Marathon ο Κωνσταντίνος Βερόγκος από την Κω

Στο Olympus Marathon ο Βερόγκος απο την Κω

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες ο πολύ δυνατός διεθνής μαραθωνιος στον Όλυμπο

Το παρών απο το νησι μας έδωσε ο Κωνσταντίνος Βερόγκος ο οποίος έχει αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Κωνσταντίνος τρέχει σε μεγάλες αποστάσεις αλλά και σε μαραθώνιους και ενίοτε και σε ποδηλατικούς αγώνες

Η 70η θέση ανάμεσα σε 550 αθλητές απ όλο το κόσμο είναι μια πολύ καλή θέση γι αυτό το παιδί που κάνει γνωστό το νησί μας σε όλους τους αγώνες που τρέχει.


 

Ο εμβληματικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο ξεκίνησε στις 6:05 το πρωί του Σαββάτου (25/6) από το Αρχαιολογικό πάρκο του Δίου. H απαιτητική διαδρομή των 43 χιλιομέτρων και 3350 μέτρων υψομετρικής διαφοράς είναι εμπνευσμένη από την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του βουνού για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, τον Δία!

Οι 524 αθλητές της φετινής διοργάνωσης του Olympus Marathon αντιμετώπισαν μια διαφορετική διαδρομή, κατά γενική ομολογία ακόμα πιο δύσκολη, λόγω των νέων απαιτήσεων που προήλθαν από τις πρόσφατες οδηγίες του Κράτους (ΦΕΚ 610Δ’/17-09-2021 που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του ΟλύμπουΈτσι, ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή για 21 χιλιόμετρα, για να φτάσουν σε υψόμετρο 2600 μέτρων στο οροπέδιο των Μουσών και στη συνέχεια διέσχισαν τα «Ζωνάρια», κάτω από τον Θρόνο του Δία, και ξεκίνησαν την κάθοδό τους μέσω του καταφυγίου «Ζολώτα», των «Πριονίων» και του φαραγγιού του Ενιπέα, πριν ολοκληρώσουν τον συναρπαστικό αγώνα τους στην πόλη του Λιτόχωρου.

https://irunmag.gr/2022/06/27/olympus-marathon-2022-to-fotografiko-yliko-apo-tin-go-experience-etoimazetai-pics/

ADVERTORIALS