Η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στην ορεινή ποδηλασία Ντρίτση Χριστίνα, του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, στο MOUNTAIN BIKE PARKOUR στην Ολλανδία

Η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στην ορεινή ποδηλασία Ντρίτση Χριστίνα, του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, στο MOUNTAIN BIKE PARKOUR στην Ολλανδία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ, BERGSHENHOEK

MOUNTAIN BIKE PARKOUR

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

DIRTY HILL NL

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

CUBE STORE LJC BERGHENHOEK

YOUTH FESTIVAL

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

4-6-2022

ΑΘΛΗΤΡΙΑ

ΝΤΡΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία ταξίδεψε ο σύλλογός μας για την συμμετοχή στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο MOUNTAIN BIKE PARKOUR, BERGSHENHOEK. Σκοπός του ταξιδιού η συμμετοχή της αθλήτριας μας Ντρίτση Χριστίνας σε ένα πρωτάθλημα και έναν αγώνα στο επίπεδο του Ολλανδικού πρωταθλήματος για να πάρουμε εμπειρίες και να δούμε που βρισκόμαστε ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες στην χώρα που αναδεικνύει παγκόσμιου πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε επειδή βρεθήκαμε σε έναν αγώνα και μια διοργάνωση πολύ καλού επιπέδου, όπως δεν έχουμε δει στην Ελλάδα, αλλά και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν απέχουμε σε απόδοση, όμως η τεχνική και το επίπεδο των Ολλανδών είναι σημείο αναφοράς για τους αθλητές μας που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν αι εκτός Ελλάδας.

Η μικρή αθλήτρια μας Ντρίτση Χριστίνα πριν δύο εβδομάδες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στην ορεινή ποδηλασία, πέρσι τερμάτισε 1η θέση στην Ελλάδα στην ορεινή ποδηλασία με την φανέλα του ΚΩΑΚΟΥ.ΟΠ και φέτος βρίσκεται κάπου ανάλογα στην μέση της αγωνιστικής περιόδου με περισσότερους αγώνες και εμπειρίες και με μια εμπειρία εκτός Ελλάδας που είναι ίσως η πρώτη αθλήτρια στην κατηγορία της, που αγωνίζεται εκτός Ελλάδας στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή περιλάμβανε 1,5 χλμ μονοπάτια τεχνικά αμμουδερά με τεχνικά εμπόδια και στροφές, ανηφορικά και κατηφορικά στην πλαγία του Πάρκου στο Bergshenhoek Rotterdam

Μέτριας δυσκολίας για τους Ολλανδούς, εμείς τα συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Όπως και η διάρκεια του αγώνα 30΄την συναντούμε στην κατηγορία των αθλητών 13-14 χρονών, στις πανκορασίδες και παμπαίδες. Οι Ολλανδοί αθλητές, πολύ καλά τεχνικά καταρτισμένοι στο ΜΤΒ έδειξαν το επίπεδό τους πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΑΓΩΝΑΣ.

Στο αγωνιστικό μέρος η Χριστίνα ξεκίνησε από την τελευταία θέση ανάμεσα σε 35 αθλητές και αθλήτριες που έτρεχαν ταυτόχρονα και δυσκολεύτηκε να προσπεράσει αθλητές διότι τα μονοπάτια ήταν στενά και δεν επέτρεπαν εύκολα προσπεράσματα. Συνέπεια είχε να αποσπαστούν οι πιο γρήγοροι αθλητές και να δημιουργήσουν ένα άνοιγμα μεγάλο με την Χριστίνα να περνάει με δυσκολία συναθλητές. Τερμάτισε στην 5η θέση στην κατηγορία της και στην 13η θέση συνολικά μαζί με τα αγόρια. Η Χριστίνα μας έδειξε την μαχητικότητα της και το πείσμα που την διακρίνει, την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται και την όρεξή της να παλέψει σε ένα τερέν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αγώνων.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η διοργάνωση άψογη, συνεργαστήκαμε με τους διοργανωτές και την ελληνική και ολλανδική ομοσπονδία για την εγγραφή της αθλήτριας στον αγώνα. Μας παρείχαν άμεσα και αξιόπιστα τεχνικό σέρβις πριν τον αγώνα και μας περίμεναν να πάρουμε αριθμό και θέση στην έναρξη. Μια γιορτή ο αγώνας με την υποστήριξη της εταιρείας CUBE έτρεξαν πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και πολλά δώρα στους συμμετέχοντες.

Ελπίζουμε να είναι η απαρχή ανάλογων αποστολών στο εξωτερικό γιατί έχουμε πολλά να μάθουμε και να παρουσιάσουμε σε ανάλογους αγώνες. Εφόσον θέλουμε το επίπεδό μας να ανέβει και να συναγωνιζόμαστε από μικροί σε καλό επίπεδο, έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτές τις εμπειρίες. Η ποδηλασία στην Κω και στα Δωδεκάνησα έχει πολλά να δείξει και η μικρή μας αθλήτρια στάθηκε επάξια ανάμεσα στους συναθλητές της. Τα καλύτερα έρχονται!

Να ευχαριστήσουμε την οικογένεια της που στέκεται στο παιδί και πρωταγωνιστεί στην αθλητική του πρόοδο.

Την Μούκα Ειρήνη και τον Χρήστο Κατράκη για το προπονητικό πρόγραμμα που παρέχει και επιβλέπει στην Χριστίνα και στο στήσιμο του ποδηλάτου της.

Στον Στέλιο Μανώλαρο – Monkey Bike Shop για την χορηγία εξοπλισμού της αθλήτριας μας.

Να ευχαριστήσουμε την προπονητική ομάδα, που φέτος δείχνει τα αποτελέσματά της σε όλους τους αθλητές και την άνοδο του αγωνιστικού και αθλητικού επιπέδου των αθλητών μας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – προπονητής (ΓΓΑ)

ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – βοηθός προπονητή

ΔΟΥΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – βοηθός προπονητή

ΜΠΙΛΛΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – γυμναστής (ΤΕΦΑΑ)

Στους χορηγούς που πλαισιώνουν τις προσπάθειες του συλλόγου,

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΣΕΡΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ -SERNIKOS BIKES

ΑΦΟΙ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΚΑΚΙΒΕΛΗ ΚΟΣΜΑ - BEST BIKES KAKIVELIS

ΝΤΡΙΤΣΗ ΑΝΤΩΝΗ -SKIPPER CAFE

ΣΒΥΝΟΥ ΝΤΙΝΑ - MARITINA HOTEL

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΕΜΠΟΡΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤ/ΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΜΟΥΣΤΑΦΑΣ ΤΖΙΝΟΓΛΟΥ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΟΥΣ

ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - ΟΙΝΟΠΟΕΙΟ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΛΑΝΤΖΙΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ - PIZZA CON

 

 

ADVERTORIALS