Άρχισε η εξέταση διαβητικών για έγκαιρη διάγνωση επώδυνης νευροπάθειας κάτω άκρων στο ιατρείο πόνου του Νοσοκομείου Κω

Άρχισε η εξέταση διαβητικών για έγκαιρη διάγνωση επώδυνης νευροπάθειας κάτω άκρων στο ιατρείο πόνου του Νοσοκομείου Κω

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΕΠΩΔΥΝΗΣ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ ΤΟΥ ΓΝΚΥΚΩ

Πριν λίγες ημέρες το ιστιοπλοϊκό της  ΑΜΚΕ «Mε Οδηγό το Διαβήτη» ολοκλήρωσε την 7η πανελλαδική εκστρατεία του (28/5-2/6), σε επτά νησιά του Αιγαίου: την Κάλυμνο, τους Φούρνους, τους Λειψούς, τη Λέρο, το Αγαθονήσι, την Ψέριμο και τους Αρκιούς με στόχο την ενημέρωση για τον διαβήτη.Από το 2014 που ξεκίνησε η δραση, έχουν εξεταστεί περίπου 50.000 άτομα και εντοπίστηκαν 700 αδιάγνωστοι διαβητικοί.

Επειδή η Κως δεν έχει συμπεριληφθεί στον παραπάνω σχεδιασμό δράσεων, το Ιατρείο Πόνου του ΓΝΚΥΚΩ, με την συναίνεση της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, επιθυμεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση της επώδυνης νευροπάθειας κάτω άκρων.Χρειάζεται έλεγχος του ποδιού κάθε 5 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση στον ΣΔ τύπου 1 και κάθε χρόνο έλεγχο αισθητικότητας και αγγειακής εικόνας των κάτω άκρων στον ΣΔ τύπου 2.

Οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς ή ο θεράπων γιατρός τους, μπορούν να δηλώνουν την επίσκεψη στην Υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου κ. ΄Ελλη Καρανίκα στα τηλ. 22423-60304, 60209 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9πμ-13μμ. Συστήνεται να προηγηθούν όσοι διαβητικοί έχουν ήδη καποια συμπτώματα επώδυνης νευροπάθειας κάτω άκρων και ο θεράπων γιατρός τους το κρίνει ωφέλιμο.

ADVERTORIALS