Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είκοσι ενός αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ρόδου

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είκοσι ενός αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ρόδου

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ύπαρξη πνευστής λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ρόδου.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με την συμμετοχή ενός Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ειδικότερα, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα από την εν λόγω λέμβο, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Ρόδου, ενώ στη συνέχεια τέσσερα (04) από τα προαναφερόμενα άτομα, διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Λόγω αμεσότητας της επέμβασης των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και με βασικό γνώμονα να περισυλλεγούν ασφαλώς οι επιβαίνοντες, επιτεύχθηκε η διάσωση των είκοσι ενός (21) επιβαινόντων, παρά την δυσκολία που επέφεραν στην επιχείρηση οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (ΔΒΔ 6 BF) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τρεις εκ των επιβαινόντων βρίσκονταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ στην ανωτέρω λέμβο επέβαιναν άτομα με κινητικά προβλήματα.

Από το περιστατικό δεν υφίστανται αγνοούμενοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

ADVERTORIALS