Η συνάντηση εργασίας με θέμα την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού - Απουσίαζαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Την Τετάρτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η συνάντηση εργασίας με θέμα την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού - Απουσίαζαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Την Τετάρτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν έδωσαν το ''παρών'' στη συνάντηση εργασίας πριν την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου, καθώς ζήτησαν απευθείας να έρθει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου με τη συμμετοχή και όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα υπάρξει απόφαση του οργάνου για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας.

Για την ανακοίνωση της παράταξης της Δύναμης Αλλαγής Κως 2023 πατήστε εδώ, για την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης πατήστε εδώ.

Να σημειωθεί ότι η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά από το αίτημα των 3 παρατάξεων της μειοψηφίας για να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Κω με στόχο την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Διονυσία Τελλή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Δουδούς Σοφοκλής και εκπρόσωποι της Διοίκησης του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κω, του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών, της 1ης ΤΟΜΥ Κω, του ΕΚΑΒ Τομέα Κω, του Ιατρικού Συλλόγου Κω και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Αρχικά πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ.

ιοξιηθυηγ.png

Ο Δήμαρχος Κω στην εισαγωγική του ομιλία σημείωσε ότι θα έπρεπε θεσμικά να βρίσκονται στη συνάντηση και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε πριν το θέμα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν όλοι κοινωνοί και γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας στο νησί μας.

Ο κ. Νικηταράς δήλωσε ότι το αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με θέμα την άμεση θωράκιση των υπηρεσιών υγείας της Κω ήταν προσχηματικό γιατί εάν συνοδευόταν, όπως είπε, από μια ειλικρινή αγωνία για τις εξελίξεις, θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη συνάντηση αυτή.

Ο Δήμαρχος Κω στη συνέχεια ανέφερε μερικές από τις πρωτοβουλίες του Δήμου, όπως την οικονομική ενίσχυση της στέγασης έως 14 ιατρών και 5 νοσηλευτών, με μέχρι 450€ μηνιαίως, την παραχώρηση ακινήτου για το νέο Νοσοκομείο αλλά και την εν΄ εξελίξει συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας με Πανεπιστημιακούς Ιατρούς.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατή η παρουσία του ιατρού του ΚΥ Αντιμάχειας κ. Μεταξά, ο οποίος έστειλε επιστολή στην οποία υπογράμμισε ότι όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παλέψουν για να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του Κέντρου Υγείας αλλά να προχωρήσει και η δημιουργία οργανισμού για να στελεχωθεί, σταματώντας έτσι να απαξιώνεται ο σημαντικός ιατρικός εξοπλισμός που υπάρχει.

ηρτγφδσ.png

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Κατερίνα Γαβαλά η οποία σημείωσε ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πρέπει όλοι να κάνουν υπερβάσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

θτυφγδδζ.png

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κ. Μαρία Φρατζάκη μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Κω είναι η μοναδική δημόσια δομή υγείας στην Κω, που λειτουργεί όλο το 24ωρο και πρέπει να προστατευθεί αλλά και να βοηθηθεί για να λειτουργεί στο μέτρο του δυνατού χωρίς να προκαλείται αναστάτωση και ανασφάλεια τόσο στο προσωπικό όσο και στην κοινωνία εξαιτίας ορισμένων ενεργειών και δημοσιευμάτων. 

DSC_4739.jpg

Η κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο νησί μας, ενώ σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Ένωση Ξενοδόχων Κω έχει ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνος Πλεύρη όπου θα τεθούν η αναγκαιότητα δημιουργίας νέου νοσοκομείου και προτάσεις για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

DSC_4743.jpg

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κω και εκπρόσωπος τύπου του Νοσοκομείου κ. Χρυσόπουλος Ηλίας ξεκαθάρισε ότι η λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νησί μας, στο κομμάτι της δημόσιας υγείας, είναι η ενότητα και η σύμπνοια όλων των φορέων για να επιτευχθεί ο στόχος της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ενώ ανέλυσε και ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κω κ. Σταμάτης Βασιλειάδης ανέφερε ότι η δυναμική που θα αποκτήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχοντας μπροστάρη το Δήμο Κω θα είναι μεγάλη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Στη συνέχεια τα ΜΜΕ αποχώρησαν και η συνάντηση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις.

DSC_4745.jpg

DSC_4744.jpg

DSC_4738.jpg

DSC_4736.jpg

DSC_4735.jpg

ADVERTORIALS