Γιατρός στην Ψέριμο μετά από χρόνια - Το τηλεφώνημα έκπληξη από τον Μητσοτάκη

Γιατρός στην Ψέριμο μετά από χρόνια - Το τηλεφώνημα έκπληξη από τον Μητσοτάκη

Η Ψέριμος το ακριτικό νησί βόρεια της Κω και απέναντι από την Τουρκία είχε σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 80 κατοίκους. Ψαράδες και κτηνοτρόφοι οι περισσότεροι είχαν σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα με το καράβι που πηγαίνει είτε στην Κω είτε στην Κάλυμνο.

Το νησί εδώ και χρόνια είχε περιφερειακό ιατρείο αλλά δεν υπήρχε γιατρός να το στελεχώσει. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 10.30. Την ώρα εκείνη οι κάτοικοι του νησιού είδαν ένα φουσκωτό ταχύπλοο να δένει στο λιμάνι τους.

Ήταν ο νέος γιατρός του ακριτικού νησιού. Ο Μενέλαος Σαμαράς που υπηρετεί τη θητεία του στην 80 ΑΔΤΕ ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους λιγοστούς κατοίκους που είδαν επιτέλους μετά από χρόνια το όνειρο τους για μόνιμη παρουσία γιατρού στο νησί, να γίνεται πραγματικότητα.



Μάλιστα σε δυο ημέρες στο νησί θα φτάσει και ο ιατρικό – νοσοκομειακός εξοπλισμός καθώς και η επίπλωση του ιατρείου

Το τηλεφώνημα – έκπληξη

Ο Μενέλαος Σαμαράς αφού ξεναγήθηκε από τους κατοίκους στο νησί, πήγε στο ιατρείο για να δει τον χώρο που θα δουλεύει. Τότε δέχτηκε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα.

Στην άλλη πλευρά του ακουστικού ήταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να ευχηθεί στον στρατιωτικό γιατρό να έχει μια καλή αρχή και θητεία στο νησί, ευχαριστώντας τον προκαταβολικά για τις πολύτιμες υγειονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στους κατοίκους της Ψερίμου.

Ο νεαρός γιατρός, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως είναι χαρά του να συμβάλει στην ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των λιγοστών κατοίκων της Ψερίμου.

parapolitikagr 

ADVERTORIALS