Διαδικτυακή ημερίδα για τα «Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» διοργανώνει ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart

Διαδικτυακή ημερίδα για τα «Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» διοργανώνει ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Step2Smart- Συστήματα Ευφυών Μεταφορών

Διαδικτυακή ημερίδα από το Δήμο Κω

Διαδικτυακή ημερίδα για τα «Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» διοργανώνει ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart, τηνΤετάρτη27 Οκτωβρίου2021 στις 10:30π.μ., μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εταίροι της Πράξης θα παρουσιάσουν τους τρόπους χρήσης Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών στις περιοχές τους, ενώ ειδικότερα για τον Δήμο Κω, θα παρουσιαστεί η συνολική υλοποίηση της Πράξης Step2Smart και οι δυνατότητες από τις εφαρμογές της τηλεματικής στις Αστικές Συγκοινωνίες, ως εργαλείο για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση της ημερίδας μπορούν να κάνουν εγγραφή στο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_-KD0n6R2RMm_Df_irQI2Kg

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κω συμμετέχει ως Εταίρος, στην πράξη με την επωνυμία «Step2Smart», η οποία έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία Πρότυπου Διαλειτουργικού Συστήματος Ανοικτής Αρχιτεκτονικής για την Διαχείριση Αστικών Μεταφορών και Μέτρηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μαζί με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Κύπρου - Τμήμα Δημοσίων Έργων (Κύριος δικαιούχος), το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (Κύπρος), το Πανεπιστήμιο Κύπρου-Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και το Δήμο Χανίων.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά 85% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Πράξης Step2Smartυλοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, πιλοτική δράση στο Δήμο Κω, που αφορά στην υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών λεωφορείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κω προχώρησε στην προμήθεια τηλεματικού εξοπλισμού, οθονών πληροφόρησης (11) εντός οχημάτων λεωφορείων, στην προμήθεια και παραμετροποίηση κεντρικού λογισμικού διαχείρισης στόλου λεωφορείων, στην προμήθεια ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης κοινού σε στάσεις λεωφορείων με ρευματοδότηση (3) και με φωτοβολταϊκά στοιχεία (7) και σε προμήθεια διαδικτυακής εφαρμογής πληροφόρησης για τα δρομολόγια λεωφορείων και σε φιλοξενία των εφαρμογών σε Data Center.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΞΗΣStep2Smart

«Διασυνοριακή Συνεργασία Νησιωτικών Αστικών Περιοχών για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών»

Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREGV-A «Ελλάδα – Κύπρος» 2014-2020

 

Δήμος Κω

Διαδικτυακή Ημερίδα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

 

10:30 – 10:40

Χαιρετισμός

Θεοδόσης Νικηταράς,Δήμαρχος Κω

10:40-10:50

Τα οφέλη του έργου Step2Smart

Διονυσία Τελλή, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και   Αστικών Συγκοινωνιών Δήμου Κω

10:50 – 11:10

Υλοποίηση της Πράξης Step2Smart στο Δήμο Κω

Εύα Ζερδελή, Εμπορική Διεύθυνση DOTSOFT A.E.

11:10 – 11:30

Δήμος Κω: Οι Εφαρμογές Τηλεματικής στις Αστικές Συγκοινωνίες ως εργαλείο για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας

Απόστολος Μπιζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος TREDIT SA

11:30 – 11:50

Δήμος Χανίων: Χρήση Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών και βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών. Από τη θεωρία, στην πράξη

Γαβριήλ Μαρινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης ∆ήμου Χανίων

11:50 – 12:05

Διάλειμμα

12:05 – 12:25

Υλοποίηση Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών στη Κύπρο – Step2Smart

Αριστοτέλλης Σάββα, Εκτελεστικός Μηχανικός, Συντονιστής Πράξης, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων – Τμήμα Δημοσίων Έργων Κύπρου (Κύριος Δικαιούχος)

12:25 – 12:45

Βήματα προς την υλοποίηση ευφυών συστημάτων μεταφορών στην Λευκωσία: που είμαστε και επόμενα βήματα στο έργο Step2Smart

Δρ. Λουκάς Δημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Κύπρου

12:45 – 13:00

Συζήτηση

 

STEP2SMART_ΚΩΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 27 10 2021.jpeg

ADVERTORIALS