Το Εργατικό Κέντρο προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για την έναρξη λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Το Εργατικό Κέντρο προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για την έναρξη λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιούσε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για την έναρξη λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης για 2η χρονιά, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στις 7:30μμ, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΒΣΔ.

Η λειτουργίατου ΛαϊκούΦροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο νησί γεννήθηκε απότην ανάγκη να στηριχθούνδεκάδεςπαιδιά λαϊκών οικογενειών που δυσκολεύονται στον αγώνα τους γιαμόρφωση.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης δεν θέλει ναυποκαταστήσειτοδημόσιοσχολείο. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να καλύψειόλες τις ανεπάρκειες και τα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν εθελοντικά βοηθούν τους μαθητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και να συνεχίσουν δυναμικά έως ότου πετύχουν τουςστόχουςτους, παρά τις αντιξοότητες και τα δεκάδες εμπόδια.

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, νέα εμπόδιαπροστίθενται στα προηγούμενα που δημιουργήθηκαν με την τηλεκπαίδευση και ταμορφωτικά κενά που αυτή επέφερε, τηνμείωση των ωρώνδιδασκαλίας και την συρρίκνωση του ωρολογίου προγράμματος καιτις χρονιές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. ΤράπεζαΘεμάτων, ΕλάχιστηΒάσηΕισαγωγής, αλλαγές της ύλης στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, σχολείο – επιχείρηση, αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό είναι το σχολείο του 21ου αιώνα για το οποίο πασχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του αντιεκπαιδευτικού έργου όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείςεπιβάλλεται να δυναμώσουμε τους αγώνες για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάνΣχολείο, μεσύγχρονα κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένα με εκπαιδευτικό και υπόλοιπο προσωπικό. Σχολείο πουθα μορφώνει ολόπλευρη,ώστε να μην απαιτείταικανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα.

Σήμερα δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι αγώνες μας για Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο ενισχύονται με το Λαϊκό Φροντιστήριο,το οποίο αποτελεί έκφραση γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης στα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών του νησιού.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔαπευθύνεται σεόλους τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού και δημόσιουτομέα,καλώντας τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του μιας που τα δεδομέναπου δημιουργούντα υγειονομικά πρωτόκολλααπαιτούν αυξημένη συμμετοχή για την κάλυψη των αναγκών.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία του ΛΦΑ τηλεφωνικά στα 2242022394, 6970994079 και 6947554752, καθώς και με email στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.καιΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ADVERTORIALS