Βασίλης Κουλλιάς: Οργάνωση, εθελοντισμός, άμεση αντίδραση απέναντι στην πύρινη λαίλαπα στην Κω

Βασίλης Κουλλιάς: Οργάνωση, εθελοντισμός, άμεση αντίδραση απέναντι στην πύρινη λαίλαπα στην Κω

04/08/2021, Κως

Οργάνωση, εθελοντισμός, άμεση αντίδραση απέναντι στην πύρινη λαίλαπα στην Κω

Εχθές ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιβεβαιώθηκε και στο νησί της Κω, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Σύσσωμες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας του Δήμου, της αστυνομίας και του στρατού κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα, επιχειρώντας με επιτυχία. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και αργά τη νύχτα περιορίστηκε σε χαράδρες. Στο πλευρό των δυνάμεων βρίσκονται συνεχώς εθελοντικές ομάδες και οι κάτοικοι του νησιού.

Μας συγκίνησαν και συγχαίρουμε, αυτούς που με αυτοθυσία κινητοποιήθηκαν προσεγγίζοντας τις πύρινες εστίες για τη δική μας προστασία και ασφάλεια. Μεταξύ αυτών, ομάδα της ΕΜΑΚ από τη Ρόδο αλλά και πεζοπόρες δυνάμεις από τη Σάμο. Συγχαρητήρια αξίζουν στην Ένωση Ξενοδόχων Κω και τα μέλη της που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις συνέπειες της φυσικής καταστροφής και άνοιξαν φιλόξενα τις πόρτες των καταλυμάτων τους. Συγχαρητήρια και στο δικό μας προσωπικό, τους ανθρώπους των ξενοδοχείων Κουλλιάς, που ηταν στην πρώτη γραμμή με τα εκσκαπτικά μηχανήματα αλλά και που υποδέχθηκαν με ζεστασιά εθελοντικές ομάδες αλλά και συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε θέση ανάγκης έπειτα από την εκκένωση των κατοικιών τους.

Αυτές οι στιγμές επιβεβαιώνουν τη δύναμη της ανθρώπινης σύμπραξης. Το ανθρώπινο τείχος προστασίας τόσο για το μέτωπο της φωτιάς όσο και για τις ανάγκες που προκύπτουν έδωσε αποτελέσματα και μηνύματα προς όλες τις κατευθύνεις. Όλοι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επιφυλακή. Οι σκέψεις μας στους συνανθρώπους μας που εξακολουθούν να δοκιμάζονται σε Αττική, Ρόδο, Μεσσηνία, Λακωνία και Εύβοια.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Κουλλιάς- Πρόεδρος Ομίλου Κουλλιά

ADVERTORIALS