Η Ένωση Ξενοδόχων Κω για την μελέτη αξιοποίησης του Ναυτικού Ομίλου Κω: Το νησί της Κω έχει ανάγκη από κολυμβητήριο

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω για την μελέτη αξιοποίησης του Ναυτικού Ομίλου Κω: Το νησί της Κω έχει ανάγκη από κολυμβητήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Κω

Θεοδόση Νικηταρά

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Έπαρχο Κω, Ιωάννη Καμπανή

Πρόεδρο ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Γιαννικουρή Αντώνιο

Πρόεδρο ΤΕΕ Παραρτήματος Κω, Χρυσουλάκη Γεώργιο

Πρόεδρο Ναυτικού Ομίλου Κω, Χρυσούλα Ιωάννη

 Τοπικά ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την πρόσκληση που λάβαμε προς την παρουσίαση των σχεδίων για την αξιοποίηση της περιοχής του Ναυτικού Ομίλου Κω, την οποία και παρακολουθήσαμε θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Από την πρώτη στιγμή έχουμε εκφράσει τη θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω υπέρ της παραχώρησης της εν λόγω περιοχής στο Δήμο της Κω και έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με το σύνολο των φορέων που τάχθηκαν ομόφωνα στην ίδια κατεύθυνση. 

Επισημαίνουμε πως πάγια θέση μας αποτελεί πως η ιδιωτική ανάπτυξη πρέπει να γίνεται ισόρροπα και με σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών και για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο υπέρ της τοπικής κοινωνίας του νησιού.  Απεδείχθη πως η μη αξιοποίηση επι σειρά ετών της περιοχής από το Δήμο της Κω, ήταν αυτό που οδήγησε στην επαναφορά του στο ΤΑΙΠΕΔ και στον κίνδυνο να πουληθεί προς ιδιωτική αξιοποίηση. Και για το λόγο αυτό η όποια πρόταση αξιοποίησης πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. 

Στα πλαίσια αυτά, θέλουμε να εκφράσουμε την ένστασή μας προς το περιεχόμενο της πρότασης αξιοποίησης. Αυτό που περιμέναμε να δούμε -πέραν της αυτονόητης προσαρμογής των εγκαταστάσεων στις ανάγκες του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩ, που έως τώρα κάνει εξαιρετική δουλειά, ήταν η δημιουργία ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. Μια πρόταση η οποία υπήρξε στο παρελθόν αλλά για κάποιους λόγους δεν προχώρησε. 

Κύριε Δήμαρχε, το νησί της Κω δεν έχει ανάγκη από γήπεδα τεννις, τα οποία προτείνετε να δημιουργηθούν στο χώρο του ναυτικού ομίλου. Το νησί της Κω έχει ανάγκη από κολυμβητήριο, ακόμα και ανοιχτού τύπου, και η ιδανική περιοχή για να δημιουργηθεί αυτό είναι η συγκεκριμένη περιοχή.

Οι προτεινόμενες εγκαταστάσεις τέννις δεν θα αποδώσουν άλλωστε το οικονομικό αντίτιμο που ζητείται ως οικονομικό -ανταποδοτικό ποσό. Ένα κολυμβητήριο όμως θα μπορούσε. Άλλωστε είναι άμεσα συνυφασμένο και με τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου ΚΩ.

Τέλος, θεωρώντας πως είναι εξαίρετης σημασίας η περιοχή αυτή να ΜΗΝ παραχωρηθεί σε ιδιώτη, σας καλούμε στην περίπτωση που αρνηθούν να την παραχωρήσουν στο Δήμο Κω, να προχωρήσετε σε πρόταση ΕΞΑΓΟΡΑΣ του και μετέπειτα αξιοποίησής του.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ,

                Η Πρόεδρος                                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

       Κωνσταντίνα   Σβύνου                                                                Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου