Οι 15 στάσεις αστικής συγκοινωνίας στις οποίες θα τοποθετηθούν τα νέα στέγαστρα από το Δήμο Κω, μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Οι 15 στάσεις αστικής συγκοινωνίας στις οποίες θα τοποθετηθούν τα νέα στέγαστρα από το Δήμο Κω, μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24.GR

Ο Δήμος Κω εντάχθηκε στην πράξη µε τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Κω» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων των Δήμων, με στόχο τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών, και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορά το επιβατικό κοινό.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Κω.

Το κόστος ανέρχεται στα 54.867,15 ευρώ εκ των οποίων τα 50.000,00 θα είναι χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Εσωτερικών και τα 4.867,15€ από ιδίους πόρους του Δήμου Κω.

Δείτε παρακάτω ποιες θα είναι οι 15 στάσεις και τους τύπους των στεγάστρων που θα τοποθετηθούν.

Screenshot - 24_1_2021 , 9_45_33 πμ.png

Πως θα είναι οι τύποι των στεγάστρων Α και Β:


ΤΥΠΟΣ Α: Είναι τα στέγαστρα με πλάτος από 1,20μ. και άνω και τοποθετούνται σε πεζοδρόμια πλάτους από 2,70 και άνω. Η οπίσθια όψη (πλάτη) δύναται να είναι από διαφανές αντιβανδαλιστικό, άθραυστο πλαίσιο, το αριστερό (όπως παρατηρείται από τον δρόμο) κάθετο προς την γραμμή του πεζοδρομίου τμήμα θα είναι πλήρως καλυμμένο από πλαίσιο, ενώ το δεξιό κάθετο τμήμα δύναται να είναι καλυμμένο κατά πλάτος κατά το ήμισυ από διαφανές αντιβανδαλιστικό, άθραυστο πλαίσιο. Το στέγαστρο έχει κάθισμα τουλάχιστον τριών θέσεων, σταθερό ή ανακλινόμενο.


ΤΥΠΟΣ Β: Είναι τα στέγαστρα με πλάτος από 1,00μ. έως 1,19μ. και τοποθετούνται σε πεζοδρόμια πλάτους από 1,80 έως 2,69μ. Δύναται να υπάρχει μόνο οπίσθια όψη (πλάτη) πλήρως κλειστή από διαφανές πλαίσιο. Αριστερά και δεξιά το στέγαστρο θα είναι τελείως ανοικτό (για την ελεύθερη διακίνηση των πεζών). Ο τύπος αυτός μπορεί να εξοπλιστεί μόνο με ανακλινόμενο κάθισμα

Screenshot - 24_1_2021 , 9_52_55 πμ.png

Screenshot - 24_1_2021 , 9_53_12 πμ.png

ADVERTORIALS