Ανακοινώσεις-καταγγελίες σωματείων από Λέρο, Πάτμο και Κω - ''Oργιο καταστολής στην Κω''

Ανακοινώσεις-καταγγελίες σωματείων από Λέρο, Πάτμο και Κω - ''Oργιο καταστολής στην Κω''

ΣωματείοΙδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορο-υπαλλήλωνΛέρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΣωματείοvΙδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορο-υπαλλήλων Λέρου καταγγέλει την προσπάθεια καταστολής της δράσης του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Με την ανοχή της κυβέρνησης , η Αστυνομική Διέυθυνση Β Δωδ/σου προχώρησεσε προσπάθεια εκφοβισμού, παρακολουθόντας την είσοδο του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των συνδικαλιστών. Αργότερα επεβλήθη πρόστιμοσετρία μέλη του κλιμακίου του Εργατικού Κέντρου ενώπραγματοποιούσαν περιοδεία με μεγάφωνο  σε εργατογειτονιές της Κω , διώκοντας και ουσιαστικά απαγορεύοντας τη συνδικαλιστική τους δράση.

Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου συνέχισε απτόητο την περιοδεία, διαδίδοντας έτσι το μήνυμα της απεργίας στους εργαζόμενους.

Ως εργαζόμενοι της Λέρου πρέπει να καταδικάζουμε όλες αυτές τις πρακτικές οι οποίες προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην απεργία και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η κυβέρνηση ενοχλείται από τους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί και την τραγική εξέλιξη της πανδημίας μετο ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Καταδικάζουμετοόργιοτης καταστολής και του αυταρχισμού!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Lockdown στην πολιτική πουθυσιάζειτηνυγεία και τα δικαιώματά μας!


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

ΛΕΡΟΣ 26/11/2020

Α.Π:25/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταδικάζουμετην απαράδεκτηενέργεια σε βάρος της διοίκησης του ΕργατικούΚέντρουΒορείουΣυγκροτήματοςΔωδεκανήσου από την ΑστυνομικήΔιεύθυνση Β. Δωδεκανήσου .

Σήμερα στην Κώημέραπανεργατικήςαπεργίαςαστυνομικοίπαρακολουθούσανκλιμάκιο του εργατικούκέντρου,αποτελούμενο από την Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τον οργανωτικόΓραμματέαπου περιόδευαν με ντουντούκα στις εργατογειτονιές του νησιού . Το κλιμάκιοενημέρωνε τους εργαζόμενους για τις διεκδικήσειςπροστασίας της υγείας του λάου και των δικαιωμάτων τους. Κατά την διάρκεια της περιοδείαςισχυρήαστυνομικήδύναμηπερικύκλωσε τους συνδικαλιστές και επέβαλεπρόστιμα!!!!

Το κλιμάκιοτηρούσε όλα τα μέτραατομικήςπροστασίας με μάσκεςαποστάσεις. Ο στόχος κατά συνέπειαήταν άλλος και όχι η πρόληψημετάδοσης του ιού. Στόχος είναι η τρομοκρατία σε όσουςαντιστέκονται στην βιομηχανίααντεργατικώννομοσχεδίων, που παράγονταισωρηδόνφορτώνοντας την κρίση στις πλάτες του λάου μας , σε όσουςαντιστέκονται στην κατάστασηκατάρρευσης του δημόσιουσυστήματοςυγείας, σε όσουςαγωνίζονταιεναντία στις αντιλαϊκέςπολιτικές. Πληροφορούμε την αστυνομικήδιεύθυνση Β. Δωδεκανήσου και την κυβέρνηση ότι από την ντουντούκα δεν έβγαινανσταγονίδια με κορωνοϊό, αλλάκάτι ποιο επικίνδυνο για τα αφεντικάτους, η φωνή της αντίστασης:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η Ένωση στέκεται στο πλευρό της διοίκησης του εργατικού κέντρου και τονίζει ότι δεν θα περάσει ο αυταρχισμός και η καταστολή. Η απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει , όσα νομοσχέδια και αν ψηφίζουν.

Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Ε. Γραμματέας

Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ                                                                                 Σ. ΔΗΜΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω ,καταγγέλλει την κατασταλτική και εκφοβιστική στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Β Δωδεκανήσου στις 26/11/2020 ημέρα 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας ,η οποία κατά τη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κω, με ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τους συνδικαλιστές και επέβαλε πρόστιμα! διώκοντας και απαγορεύοντας ουσιαστικά την συνδικαλιστική δράση.

Παρόλα αυτά η προσπάθεια να σταματήσει η συνδικαλιστική δράση και να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι έπεσε στο κενό!

Το μήνυμα της Απεργίας έφτασε!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

27/11/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ADVERTORIALS