ΕΚΒΣΔ: Σημαντική διευκρίνιση για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ

ΕΚΒΣΔ: Σημαντική διευκρίνιση για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Μετά από πολλά ερωτήματα εποχικών εργαζομένων, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με το υποκατάστημα ΟΑΕΔ της Κω, για την ηλεκτρονική υποβολή αίτηση επιδότησης ανεργίας .

Είναι απαραίτητη η επισύναψη εγγράφων όπως: Εκκαθαριστικό, φωτοτυπία IBANτραπεζικού λογαριασμού,βεβαιώσεις εργοδότη ΑΠΔ (ένσημα) δύο τελευταίων μηνών και τέλος την βεβαίωση εποχικότητας σε περίπτωση απασχόλησης σε περίπτωση απασχόλης σε επιχείρηση μη εποχική .

Η υποβολή των συμπληρωματικών αυτών εγγράφων,εαν δεν έχει γίνει, θα γίνεται με email στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ Κω στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ανάγκη διευκρίνησης δημιουργήθηκε γιατί, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναγράφεται: «Τα δικαιολογητικά αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες αρχές. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτηση κάποιων δικαιολογητικών, αυτά θα σας ζητηθούν από την Υπηρεσία.» οπότε αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν επισυνάψει όλα τα δικαιολογητικά.