Πάνω από 2300 καινούργια φυτά στην «λεωφόρο των φοινίκων»!

Πάνω από 2300 καινούργια φυτά στην «λεωφόρο των φοινίκων»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου της Κω


Παραλάβαμε τον κεντρικότερο δρόμο του νησιού, την «λεωφόρο των φοινίκων», σε κατάσταση εγκατάλειψης. Με ελάχιστα εναπομείναντα υγιή δέντρα. Με γυμνά παρτέρια ή με σποραδική φύτευση χωρίς πλάνο. Με άθλιο φωτισμό της περιοχής.

Σήμερα μπορούμε να είμαστε ξανά περήφανοι για το βασικό τοπόσημο της πόλης μας. Μετά την αντικατάσταση των άρρωστων φοινίκων, τα νέα πέτρινα παγκάκια, τον καινούργιο φωτισμό και τον γενικότερο καλλωπισμό του δρόμου, πριν  λίγες μέρες ολοκληρώσαμε και την φύτευση των παρτεριών. Πάνω από 2300 καινούργια φυτά. Κεντρικό θέμα της φύτευσης, ο κόκκινος ιβίσκος, το σύμβολο της πόλης μας.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τον φίλο διακοσμητή κ. Νίκο Κουλλιά που μας έκανε δωρεάν το τοπογραφικό της περιοχής. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της υπηρεσίας πρασίνου και ιδιαίτερα τον γεωπόνο κ. Σταύρο Φρούτζα και τους εργαζόμενους κ. Γιάννη Τυρά, Ηλία Πατάκο, Νίκο Μαρκάκη, Σταμάτη Τρουμούση, Μιχάλη Φεσσάρα και Στράτο Σταματιάδη. Για πάνω από δύο βδομάδες δουλέψαμε όλοι μαζί με ζήλο και μεράκι για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Κοιτάμε μόνο μπροστά! 

 
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, γέφυρα, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, ουρανός, λουλούδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση