Ανακοινώσεις του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω

Ανακοινώσεις του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, σε μια εξαιρετική εκδήλωση, στις αίθουσες του Μουσείου της Ακρόπολης, η προβολή των τεσσάρων ντοκιμαντέρ των εταιρειών White Fox και Cosmote TV «Το ημερολόγιο του Ιπποκράτη», που γυρίστηκε κατά μεγάλο μέρος στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, μετά από έγκριση του Προέδρου του Ιδρύματος κυρίου Αριστοτέλη Α. Παυλίδη.

Στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Κω, προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου της χώρας μας, ακαδημαϊκοί, επίλεκτοι αρχαιολόγοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος μας.

«Το ημερολόγιο του Ιπποκράτη» περιλαμβάνει εικόνες από το Ασκληπιείο και περιγράφει το έργο του μεγάλου γιατρού και δάσκαλου της Ιατρικής, του Κώου Ιπποκράτη, όπως και την επίδραση του έργου του στην σύγχρονη Ιατρική. Το ντοκιμαντέρ ξεναγεί επίσης τους θεατές στις εγκαταστάσεις του ΔΙΙΚω και ειδικότερα στο Ιπποκρατικό Μουσείο, Ιατρείο και Φαρμακείο του Ιπποκράτη με δείγματα από 200 βότανα.  

Την ίδια ημέρα, στις 05.02.2020 το Ιπποκράτειο Μέλαθρο επισκέφτηκαν 25 μέλη του προσωπικού του «Ομίλου Κουλιάς», τα οποία συνόδευαν οι κυρίες Ελένη Μπάση, διευθύντρια του Ομίλου και Άντα Καραγιάννη, υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ξεναγήθηκαν στο Ιπποκρατικό Μουσείο, Ιατρείο και το Φαρμακείο του Ιπποκράτη. Ακολούθησε ενθουσιώδης συζήτηση για τα βότανα και το έργο του γέροντα της Κω, με συνέπεια τη συμφωνία για προγραμματισμό σχετικών σεμιναρίων στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Κόστα Παλλάς», χρήσιμων στην κατάλληλη ενημέρωση των επισκεπτών των ξενοδοχείων του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Όμιλος Κουλιάς» έχει αναλάβει την αναφύτεψη και συντήρηση του Βοτανικού Ιπποκρατικού Κήπου του Ιδρύματος, υπό την επίβλεψη της κυρίας Ειρήνης Βαλιανάτου, βοτανολόγου, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Αθήνας.  

ΔΙΙΚ ΔΤ 1.jpg

ΔΙΙΚ ΔΤ 2.jpg

ADVERTORIALS