Απάντηση στον Β. Τζόγια από την απερχόμενη Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω - Νισύρου

Απάντηση στον Β. Τζόγια από την απερχόμενη Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω - Νισύρου

                           

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ EKΠ/KΩN Π.E

           KΩ- NIΣYPOY

 

 

 

 

                                     Απάντηση σε δημοσίευμα

 

 

                       Κως, 07-11-2019

                          

 

 

 

              

                

Ως απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κω-Νισύρου, θεωρώ ότι οφείλω μια απάντηση στο κατάπτυστο δημοσίευμα συμπολίτη μας, ο οποίος αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών μας οργάνων καταφέρεται εναντίον μας, με την φράση “Ντροπή σας, δάσκαλοι”.

Πρόκειται για υβριστικό δημοσίευμα το οποίο θίγει κατάφωρα το διδασκαλικό σώμα, στοχοποιώντας μας άδικα, σε μια εποχή όπου ο άκριτος και ο ανόητος λόγος είναι ιδιαίτερα ευδόκιμοι.

Μας μέμφεται επειδή κλείσαμε τα σχολεία και λουφάρουμε, όταν η κοινωνία του ιδίου και των ομοίων του, πασχίζει για το μεροκάματο. Ειρωνεύεται το λειτούργημά μας και μας θεωρεί υπαίτιους για το βούλιαγμα της χώρας, υποδεικνύοντάς μας έναν αγώνα για καλύτερη εκπαίδευση, για περισσότερες διδακτικές ώρες και άλλα αόριστα φληναφήματα και πομφόλυγες, που διχάζουν την κοινωνία, βάζοντας από την μια τους δασκάλους που λουφάρουν και από την άλλη τους κατατρεγμένους επιχειρηματίες, που φορολογούνται σκληρά για να μπορέσει να λειτουργεί αυτό το κράτος.

Απαξιώνει την άσκηση του συνδικαλιστικού μας δικαιώματος και τη συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας, ένα δικαίωμα, αποκύημα σκληρών αγώνων, το οποίο θωρακίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα από τα πλέον προηγμένα Ευρωπαϊκά Συντάγματα, όπως το Ελληνικό.

Κατηγορεί τους δασκάλους, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στον κλάδο μας, τον οποίο η κοινωνία μας έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στον αξιακό της κώδικα. Εκφράζει έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στους δασκάλους και τις δασκάλες των παιδιών του, στους ανθρώπους εκείνους που μοχθούν καθημερινά για την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

Κ. Τζόγια, μπορείτε να πιστεύετε ό,τι θέλετε για τους δασκάλους. Μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε για την καλυτέρευση της παιδείας, αλλά είναι άδικο να θεωρείτε ότι η απώλεια μερικών διδακτικών ωρών είναι η αιτία της κατάρρευσης του κράτους. Είναι επικίνδυνο να αναφέρεστε στους δασκάλους με υβριστικές φράσεις, γιατί τους απαξιώνετε στα μάτια των παιδιών που καλούνται να εκπαιδεύσουν. Είναι σίγουρο ότι η εκπαίδευση χρειάζεται καλυτέρευση σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλει τις σταθερές του. Είναι βέβαιο ότι η εκπαίδευση χρειάζεται ευελιξία σε μια εποχή που δυσκολεύεται να ακολουθήσει την επανάσταση της τεχνολογίας. Όμως οι δάσκαλοι, που εσάς προσωπικά ντροπιάζουν, είναι αυτοί που κάνουν τους επιστήμονές μας περιζήτητους σε όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου. Οι δάσκαλοι είναι πίσω από κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, διότι αυτοί έχουν ταχθεί να μετουσιώνουν την παρατήρηση σε πράξη, τον λόγο σε έργο, τον αδαή άνθρωπο σε επιστήμονα.  

Κ. Τζόγια, είναι εύκολο στον καθένα να αρθρώνει έναν τέτοιο αόριστο λόγο όπως ο δικός σας. Το δύσκολο είναι να βρεθεί ο κοινός τόπος συνεννόησης, ώστε να αποφεύγονται ακραίες απόψεις όπως η δική σας.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν.                                       

                                                   Η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου

                                                                      Μαρία Ψύρη

ADVERTORIALS