Διαμαρτυρία για την έλλειψη Καθηγητών στο Γυμνάσιο Νισύρου

Διαμαρτυρία για την έλλειψη Καθηγητών στο Γυμνάσιο Νισύρου

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λ.Τ. Νισύρου για την έλλειψη Καθηγητών


Είναι πλέον συνηθισμένο για το σχολείο μας κάθε χρόνο να ξεκινά η σχολική χρονιά και να διαπιστώνουμε ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ειδικά στην Πληροφορική έχουμε ξεχάσει πια πόσα χρόνια πάνε από τότε που υπάρχει αυτό το κενό διδάσκοντα.

Και δεν είναι που δεν υπάρχει μόνιμος καθηγητής Πληροφορικής (σημειωτέον, ο εν λόγω καθηγητής δεν είναι απλώς κάποιος που διδάσκει το μάθημά του, αλλά αυτός που στηρίζει μαθητές, συναδέλφους και το σχολείο όλο, για ό,τι έχει να κάνει με τους υπολογιστές), είναι που έφτασαν τα μέσα Οκτώβρη και έχουμε παιδιά που «δίνουν» Πληροφορική στις Πανελλαδικές.

ΓΙΑΤΙ; Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί του κλάδου; Μας λένε ότι διορίζονται και δεν προσέρχονται και πρέπει να έρθει η επόμενη φάση αναπληρωτών και ο χρόνος μετρά και μετρά σε βάρος των παιδιών μας που χάνουν μαθήματα και τον Ιούνη θα συναγωνίζονται μαθητές που είχαν καθηγητή από τις 11 Σεπτέμβρη! Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί μια λύση.

Δεν θα μπορούσαν τα κενά που δημιουργούνται από τη δικαιωματική άρνηση των εκπαιδευτικών να μην παρουσιαστούν, να καλυφθούν από άλλους;  Και αυτό να μη συμβεί μετά από 1 ή 2 μήνες, αλλά άμεσα με την έναρξη των μαθημάτων; Νομίζουμε ότι μια τροπολογία του ισχύοντος νόμου σχετικά με τους διορισμούς αναπληρωτών που να προβλέπει επιλαχόντες ή κάτι τέτοιο θα ήταν αναγκαία.

Κι ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι μιας άκαμπτης και μη λειτουργικής κατάστασης σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμπλήρωση των κενών, πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα την πρωτοβουλία του Διευθυντή της Β΄θμιας Δωδεκανήσου, κ. Παπαδομαρκάκη, να αποσπάσει προσωρινά κάποιον καθηγητή Πληροφορικής από σχολείο της Κω για να διδάξει στο σχολείο μας. Γι’ αυτόν τον λόγο αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς αυτόν, γιατί δείχνει να ακούει τις φωνές μας και να συμμερίζεται τις ανάγκες μας.

Βέβαια το πρόβλημα παραμένει. Και είναι και άλλα μαθήματα που δεν γίνονται, όπως η μουσική και τα καλλιτεχνικά, που σχεδόν ποτέ δεν διδάσκονται στο Γυμνάσιο μας, και ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων, όπως το σχέδιο, που δεν υπάρχει κανείς να το διδάξει και τα παιδιά μας ή παραιτούνται από τα όνειρά τους ή μετακομίζουν. Κι έτσι, περιμένουμε…

Με εκτίμηση (και συγχωρήστε μας την αγανάκτηση),
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίου – Λ. Τ. Νισύρου

ADVERTORIALS