Μάγεψαν το κοινό ο Κλεώπας Αθανάσιος & ο Πρεπόνης Απόστολος, στη Μουσική Εκδήλωση Αρχαίας Άρπας στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Μάγεψαν το κοινό ο Κλεώπας Αθανάσιος & ο Πρεπόνης Απόστολος, στη  Μουσική Εκδήλωση Αρχαίας Άρπας στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω στο μουσικό ταξίδι στη μυθολογία και την ελληνική μουσική παράδοση που διοργάνωσε ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

Ο Κλεώπας Αθανάσιος (Αρχαία Ελληνική Λύρα του Απόλλωνα - Φωνή) & ο Πρεπόνης Απόστολος (Γυαλί Ταμπούρ) ταξίδευσαν το κοινό σε μία άλλη εποχή.

Στα πλαίσια της μουσικής εκδήλωσης έγινε απαγγελία δύο μύθων. Ο πρώτος ήταν ο μύθος του πως φτιάχτηκε η πρώτη λύρα του Απόλλωνα και ο δεύτερος ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Ενδιάμεσα παρεμβάλλονταν μουσικές από την αρχαία Ελλάδα ξεκινώντας από τον Επιτάφιο του Σείκιλου (το αρχαιότερο τραγούδι στον κόσμο),πρόκειται για επιτάφια επιγραφή που ένας άντρας, ο Σείκιλος, αφιέρωσε στη γυναίκα του, Ευτέρπη, πάνω σε μια μικρή στρογγυλή μαρμάρινη στήλη, χρονολογούμενη από τον 2ο αι. π.Χ. ως τον 1ο μ.Χ.·“Οσον ζής φαίνου, Μηδέν όλως σύ λυπού Προς ολίγον εστί το ζήν Το τέλος ο χρόνος απαιτεί”. Το επιτάφιο τελειώνει με τις λέξεις Σείκιλος-Ευτέρ[πη] (ο Σείκιλος στην Ευτέρπη) (μετάφραση Όσο ζεις, να λάμπεις Μη λυπάσαι καθόλου Η ζωή είναι σύντομη  Ο χρόνος καθορίζει το τέλος”) και φτάνοντας στο σήμερα με διασκευασμένα Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια καθώς και συνθέσεις.

ADVERTORIALS