Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ρόδου

Κοινωνια Πέμπτη, 3η Οκτωβρίου 2019
1869b81854bb827cb7508780da7b1bd5.jpg

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:44 - Το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 30χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου - Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Συνηθισμένος σεισμός για το ανατολικό σεισμικό τόξο - Λέκκας: Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας

Σεισμόςμεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης νοτιανατολικά της Ρόδου.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 7:44 το πρωί της Πέμπτης είχε επίκεντρο, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο, τον θαλάσσιο χώρο 30χλμ. νοτιανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 16,8χλμ.

rodos-seism


«Φρονω ότι για τα ελληνικά πράγματα είναι ένας συνηθισμένος σεισμός για το ανατολικό σεισμικό τόξο» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε «η περιοχή έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί οι κατοικημένες περιοχές είναι μακριά από το επίκεντρο».

«Είναι ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής (ώρα 8:05) αναφορές για ζημιές.

«Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα υπάρξουν μετασεισμοί της τάξης των 4,7 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που θα γίνουν αισθητοι».
protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-15-091611.png
Γ. Χατζημάρκος: Πράξη ευθύνης και ωριμότητας η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

20250714_115234_copy_1600x1200.jpg
Ξεκίνησε η Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας σε Κω και Νίσυρο

Το έργο για την Κω και για τη Νίσυρο είναι προϋπολογισμού περίπου 700.000 ευρώ!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 12:56ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency