Η Ε.Γ.Ε. Κω για το ανώνυμο λιβελογράφημα κατά του Μητροπολίτη

Η Ε.Γ.Ε. Κω για το ανώνυμο λιβελογράφημα κατά του Μητροπολίτη

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

          ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩ

            

                                                                                                         Κως, 24-4-2016

        

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.Σ. ΕΓΕ-ΚΩ ΓΙΑ ΤΟ  ΑΝΩΝΥΜΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

    Το θλιβερό γεγονός της διακίνησης  ανυπόγραφων συκοφαντικών  καταγγελιών σε βάρος του Μητροπολίτη για το στιγματισμό της προσωπικότητάς  του και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών συγκλονίζει  την μικρή, φιλήσυχη τοπική  κοινωνία. Πρόκειται για μια  σκοτεινήεπιστολή-λίβελο  «μασκοφόρου /ων»  γεμάτη   ύβρεις,  ανυπόστατες κατηγορίες , συκοφαντίες και  απειλές  προς έναν άνθρωπο ο οποίος  από τη θέση του επικεφαλής της  τοπικής εκκλησίας,  με το έργο και τη στάση του προσπαθεί να αναδείξει τον αληθινό ρόλο της εκκλησίας με την πρωτοχριστιανική της σημασία. Ταυτόχρονα προσπαθεί να βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στους συνανθρώπους του κάθε ηλικίας , να στηρίζει   κάθε ανθρωπιστική- κοινωνική - πολιτιστική δραστηριότητα , εμπνέοντας έτσι σεβασμό και αγάπη.

      Δυστυχώς, η «καννιβαλική»  νοοτροπία ότι   ο  καθένας, κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ή την ψευδωνυμία, μπορεί ελεύθερα  να θίγει ασύδοτα με κακεντρεχή σχόλια την  τιμή  και την υπόληψη κάθε  προσώπου  που έχει παρουσία στα κοινά, είναι κι αυτό σημάδι των καιρών. Χρειάζεται  προσωπικό θάρρος και κουράγιο -που φαίνεται ότι σπανίζει στις μέρες μας - η  κριτική να έχει ονοματεπώνυμο!

    Είναι ενθαρρυντικό το  ότι η κακοήθης  αυτή επιθετική ενέργεια   βρίσκει  αντιμέτωπη και αρραγή σύσσωμη  την τοπική κοινωνία που την   καταδικάζει απερίφραστα. γεμάτη οργή και  αγανάκτηση.

    Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει την αφορμή να  σταματήσει  επιτέλους το αισχρό φαινόμενο  της δημοσίευσης των ανώνυμων και  συκοφαντικών κειμένων.

                                                                                       ΤΟ ΔΣ. ΕΓΕ –ΚΩ

ADVERTORIALS