Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.
Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ
TAXI OWNERS CONFEDERATION OF HELLAS
Αθήνα 11/08/25
Αρ.Πρωτ.:1982
ΠΡΟΣ
Υπουργό προστασίας του πολίτη
κ Χρυσοχοΐδη Μιχάλη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Έπαρχο Κω – Νισύρου κ. Κωνσταντίνα Σβύνου
Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Γενικής
Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου,
Υποστράτηγο κ. Λουκά Θάνο
Τον Διευθυντή της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου
Υποστράτηγο κ. Βαζούρα Ηλία,
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, επιθυμούμε να τοποθετηθούμε επί της επιστολής της κα. Σβύνου Επάρχου Κω – Νισύρου.
Κατανοούμε πλήρως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί προορισμοί κατά την αιχμή της περιόδου.
Ωστόσο, η τήρηση της νομιμότητας δεν μπορεί να είναι «εποχιακή» ή να αναστέλλεται επειδή ενδέχεται να θιγούν συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων.
Οι έλεγχοι – είτε αφορούν την τροχαία, είτε άλλες αρχές – αποτελούν θεμέλιο για την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία των επαγγελματιών που σέβονται τον νόμο και τη διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού.
Στον κλάδο μας, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί υφίστανται επί σειρά ετών αθέμιτο ανταγωνισμό από παράνομα μεταφορικά μέσα, συχνά προερχόμενα από ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλους ιδιωτικούς φορείς που επιχειρούν να παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς χωρίς την απαιτούμενη άδεια, χωρίς φορολόγηση και χωρίς τους κανόνες που εμείς υποχρεούμαστε να τηρούμε. Η απουσία ελέγχων ή η χαλάρωσή τους σε τουριστικές περιοχές θα οδηγήσει σε έξαρση αυτών των φαινομένων και θα καταστρέψει επαγγελματίες που εργάζονται έντιμα.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
Οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν με συνέπεια και να ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις.
Η αυστηρότητα των ελέγχων προστατεύει τον νόμιμο επαγγελματία και την εικόνα του τουριστικού προορισμού, αντί να την πλήττει.
Η χαλάρωση των ελέγχων υπέρ συγκεκριμένων κλάδων δεν είναι συμβατή με τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης.
Η Ομοσπονδία μας παραμένει ανοιχτή σε διάλογο για τη βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου, ώστε να είναι αποτελεσματικοί αλλά και δίκαιοι, όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τη λογική της «τουριστικής ασυλίας» από τη νομοθεσία.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Πετράκης Λευτέρης
Ο Γενικός Γραμματέας Μαυρίδης Αθανάσιος
Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.
Στις 12:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κω.
Κείμενο του συμπολίτη μας Γρηγόρη Μελά.