''Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.'' - Η ημερίδα στην Παλαιά Βουλή της Ελλάδας

''Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.'' - Η ημερίδα στην Παλαιά Βουλή της Ελλάδας

20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει το πιο ανησυχητικό θέμα στην Ευρώπη. Η πρόσφατη δήλωση του Γάλλου προέδρου Μακρόν σχετικά με την πιθανή άμεση εμπλοκή της χώρας του στον πόλεμο ήταν ένδειξη πιθανής περαιτέρω κλιμάκωσης.


Πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός. Βλέπουμε επίσης αυξανόμενη ανησυχία στον ΟΗΕ για περαιτέρω πιθανή κατάπαυση του πυρός και πρωτοβουλίες διαπραγμάτευσης.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στην Παλαιά Βουλή της Ελλάδας διεξήχθη ημερίδα για τους τρόπους επίτευξης της ειρήνης στην Ουκρανία, συζήτηση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Τέσσερα εξέχοντα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου παρουσίασαν το όραμα τους για το πως θα μπορούσε να σταματήσει ο πόλεμος:

O Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, o Αθανάσιος Παπαθανάσης, o Ιωάννης Λοβέρδος, Μιλτιάδης Ζαμπάρας συμπεριλαμβανομένου Frederic Encel (Καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Παρίσι), του Larry Johnson (CEO BERG Associates) και της Manel Msalmi (πρόεδρος European Association for the Defense of Minorities).

Παρακολουθήστε το βίντεο της ημερίδας: https://www.youtube.com/watch?v=axZYqXisLEk

_MG_0930 copy.jpg

_MG_0662 copy.jpg

_MG_0481 copy.jpg

_MG_0467 copy.jpg

_MG_0421 copy.jpg

_MG_1070 copy.jpg

_MG_1044 copy.jpg

CONFERENCE INVITATION copy.jpg

ADVERTORIALS