Ναυάγιο στη Λέσβο: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς

Ναυάγιο στη Λέσβο: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Raptor» που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Ενα άτομο έχει διασωθεί και ακόμη ένα ανασύρθηκε νεκρό. 

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο διεξάγονται από το πρωί έρευνες από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο και παραπλέοντα πλοία. 

Ο διασωθείς Αιγύπτιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε ότι το πλοίο είχε πρόβλημα από το βράδυ του Σαββάτου με εισροή υδάτων, τα οποία αντλούσαν κατόπιν σχετικών οδηγιών που δόθηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Πάντως, το σήμα κινδύνου mayday ενεργοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είδε να βουτούν στη θάλασσα πριν βουλιάξει το πλοίο αλλά πέντε άτομα, χωρίς πάντως να είναι σίγουρος για τον αριθμό αυτόν.

Τον Αιγύπτιο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου, εντόπισε και διέσωσε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Περίπου στις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8.20 εξέπεμψε σήμα κινδύνου, δηλώνοντας και κάποια κλίση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξαιτίας του έντονου κυματισμού στην περιοχή, το πλοίο πιθανώς πήρε νερό στα αμπάριά του με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το φορτίο του.

Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι.

kathimerini.gr

ADVERTORIALS