Youth Pass: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα - Πότε πιστώνονται τα 150 ευρώ

Youth Pass: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα - Πότε πιστώνονται τα 150 ευρώ
Με την «πρεμιέρα» της πλατφόρμας για τη χορήγηση του Youth Pass, τα υπουργεία Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών έδωσαν στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων από τους νέους δικαιούχους.
 
Η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, για 200.000 νέους και νέες δικαιούχους ηλικίας 18 και 19 ετών, έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
 
Ήδη το ενδιαφέρον των νέων για τη νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι μεγάλο.
 
Η προθεσμία για τις αιτήσεις για το Youth Pass
Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. μέχρι και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.
 
Πότε μπαίνει το 150άρι στους λογαριασμούς
Να σημειωθεί ότι, οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.
 
Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:
φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα
Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
 
Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.
 
Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.
 
 
Τονίζεται ότι το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Συνεπώς, από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.
 
Η διαδικασία πίστωσης των 150 ευρώ
Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
 
Πού μπορώ να χρησιμοποιήσεων το voucher του «Youth Pass»
Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).
 
 
 
 
iefimerida.gr 
ADVERTORIALS