Κρυπτονόμισμα - Η αποκεντρωμένη μορφή χρήματος

Κρυπτονόμισμα - Η αποκεντρωμένη μορφή χρήματος

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ-Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Το χρήμα είναι μια ενέργεια που κινεί τα πάντα στον πλανήτη μας. Ολόκληρα κράτη βρίσκονται σε ομηρία ,από αυτούς που ελέγχουν και κινούν το χρήμα προς όφελος τους.

Η ανάγκη για αποκεντρωμένη μορφή χρήματος, προέκυψε από την βαθύτερη τάση για απελευθέρωση, από τις διάφορες , παραδοσιακές ,περιορισμένες και κεντρικοποιημένες μορφές χρηματοδότησης και χρηματοπιστωτικών συστημάτων, αλλά και από την συλλογική ανάγκη για εξέλιξη.

Η τεχνολογία μας δίνει αυτό το έναυσμα, και τα λαμπρά μυαλά , κάθε τόπου, παράγουν ιδέες που πάνε ένα βήμα παρακάτω την οικονομική κουλτούρα , και αναβαθμίζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το χρήμα, και τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε να μπορέσει κάθε άνθρωπος να απολαύσει τα δώρα της αφθονίας αυτού του κόσμου

Κάπως έτσι γεννήθηκε το ψηφιακό νόμισμα , που ονομάστηκε από τους δημιουργούς του κρυπτονόμισμα . Το σκεπτικό δημιουργίας του κρυπτονομίσματος, έχει να κάνει με την επιθυμία των συναλλασόμενων επιχειρηματιών η μη, να μπορούν να μεταφέρουν κεφάλαια η να ανταλλάσουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς μεσάζοντες και ελεγκτικούς μηχανισμούς, των οποίων η συμμετοχή δίνει ένα βαθμό δυσκολίας σε κάθε εμπορική συναλλαγή, με σημαντικό κόστος, χρονοβόρες και περίπλοκες διαδικασίες, που προκαλούν ανασφάλεια στους καταναλωτές, λόγω των κινδύνων, που προκύπτουν από διαρροές προσωπικών δεδομένων, και απάτες που γίνονται από επιτήδειους.

Ο όρος κρυπτονόμισμα προκύπτει από την σύνθεση δύο λέξεων: ‘’κρυπτός’’(cryptos)και νόμισμα (currency), αναφέρεται στην κρυπτογραφία , την διαδικασία κωδικοποίησης η αποκωδικοποίησης πληροφορίας, για την προστασία του απορρήτου. Με την τεχνολογία αυτή, εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ανωνυμία των συναλλαγών τους, καθιστώντας τα δεδομένα ασφαλή και δυσανάγωστα σε τρίτους.

Το πρώτο κρυπτονόμισμα που δώθηκε στην αγορά το 2009, ήταν το Bitcoin,από τον Ιάπωνα Satoshi Nakamoto. Το 2008, ο Nakamoto,δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο ‘’Bitcoin: A Peer to Peer Electronic Cash System’,’(Ένα αποκεντρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα χρηματοδότησης από άτομο σε άτομο), σε ένα κρυπτογραφικό φόρουμ, που λεγόταν The Cryptography Mailing List, που ήταν μια ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας, που είχε ευρεία συμμετοχή από ειδικούς στον τομέα της κρυπτογραφίας και των κρυπτονομισμάτων.

Αργότερα αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις αρχές του 2009, μέσω του ιστότοπου bitcoin.org. Σε αυτό το άρθρο, ο Νακαμότο ,(σημειωτέον ότι διατηρεί την ανωνυμία του ως δημιουργός), αναλύει τεχνικές λεπτομέρειες του κρυπτονομίσματος Bitcoin, την δομή του δικτύου, με όλες τις λεπτομέρειες, όπως, το λογισμικό Blockchain, την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων, την τεχνολογία της κρυπτογραφίας, και γενικά εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το παραδοσιακό σύστημα συναλλαγών.

Μετά από αυτό, αποσύρθηκε από την δημοσιότητα, προσφέροντας στην κοινότητα το δημιούργημα του, και εξαφανίστηκε διατηρώντας την ανωνυμία του.

ADVERTORIALS