Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού, νέα έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού, νέα έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους

Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον επόμενο χρόνο, που «μπορεί να φτάσει 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας», προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η ανάπτυξη της οικονομίας έχει σημαντική αντανάκλαση στους μισθούς».

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Star, ανέφερε ότι «οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αυξάνονται με εντολές», ενώ γνωστοποίησε ότι «θα υπάρξει και νέα έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».

«Το ΕΚΑΒ χρειάζεται μια συνολική αναδιάρθρωση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, γνωστοποιώντας ότι στις περίπου 10.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ν.Δ., «θα βρίσκονται και οι διασώστες».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα προστεθούν περισσότερα ελικόπτερα, «που θα μπορούν να πετάνε και το βράδυ», σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν 6 βάσεις.

Όσον αφορά στα φορολογικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πριν τις διακοπές του Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί ένα οικονομικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα υπάρχουν όλες οι δεσμεύσεις μας για την οικονομία σε ορίζοντα τετραετίας, ώστε να έχουμε έναν οδικό χάρτη για αυτό», ενώ κατέστησε σαφές ότι θα είναι σταδιακή η άρση του τέλους επιτηδεύματος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωστοποίησε ότι «θα ξαναδούμε και το πλαίσιο του airbnb», σημειώνοντας ότι «θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά θα βάλλουμε κανόνες κοινωνικά αποδεκτούς».

«Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα σε όλους, ειδικά σε αυτούς που πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους», υπογράμμισε, αναφερθείς σε μία σειρά συμπολιτών μας, ενώ αναφερόμενος στις εκλογές του Μαΐου είπε: «Η τοξικότητα, οι ακρότητες, η παρουσίαση μιας μαύρης Ελλάδας δεν είχαν αντίκτυπο».

Ελληνοτουρκικά: Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στα κόκκινα

«Αργά ή γρήγορα θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλωσορίζοντας «τη μείωση της έντασης με την Τουρκία».

Επανέλαβε ότι «συζητάμε μόνο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα», για να προσθέσει ότι «τα θέματα που βάζει στο τραπέζι η Τουρκία δεν είμαι διατεθειμένος να συζητήσω καθόλου, ελπίζω να το αντιληφθεί ο Ερντογάν». Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένα περιβάλλον, που θα είναι διαρκώς στα κόκκινα».

«Ανάμειξη στα εσωτερικά μας δεν δεχόμαστε»

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Ροδόπη, αφού είπε ότι ο ίδιος διεκδικεί «ίσες ευκαιρίες για όλους», δήλωσε ότι «το τουρκικό προξενείο έκανε σκληρές παρεμβάσεις υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έγινε ενημέρωση από το γραφείο μου προς τον κ. Τσίπρα πριν, αλλά και μετά τις εκλογές για το τι συμβαίνει στην Θράκη. Το ζήτημα δεν είναι αν η Θράκη είναι γαλάζια ή ροζ» είπε. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει τα παιχνίδια του προξενείου», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα να επιτρέπουμε αυτή την εργαλειοποίηση».

«Το μήνυμα της τοποθέτησής μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Τουρκία δεν θα δεχθώ ανάμειξη στα εσωτερικά μας ζητήματα», επισήμανε.

«Δεν θα επαναλάβω τα ίδια λάθη»

«Η εντολή που λάβαμε είναι να προχωρήσουμε ακόμα πιο τολμηρά, δεν θα επαναλάβω τα ίδια λάθη που έκανα την πρώτη τετραετία. Εμείς οι ίδιοι θα είμαστε πιο αυστηροί», είπε, ενώ αναφερθείς σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι -όπως φαίνεται- «δεν διεκδικούν την εξουσία».

kathimerini.gr

ADVERTORIALS