Τι είναι η επιστροφή της επένδυσης (ROI) και η απόδοση στο στοίχημα;

Τι είναι η επιστροφή της επένδυσης (ROI) και η απόδοση στο στοίχημα;

Τι είναι η επιστροφή της επένδυσης (ROI) και η απόδοση στο στοίχημα;

Τόσο η επιστροφή της επένδυσης, όσο και η απόδοση του στοιχήματος σας, είναι πάρα πολύ σημαντικές έννοιες που πρέπει να γνωρίζετε και να τις χρησιμοποιείτε εάν θέλετε να πάρετε τον εαυτό σας στα σοβαρά, ως παίκτης.

Τι είναι η απόδοση (επιστροφή) μιας επένδυσης (ROI);

Ο όρος αυτός στα Οικονομικά: «Η απόδοση μιας επένδυσης» είναι το ποσό των χρημάτων που κερδίζετε (ή χάνετε) σε οποιαδήποτε επένδυση. Μπορείτε να το εκφράσετε σε ποσοστό ή σε απόλυτους αριθμούς. Μπορείτε επίσης να το ονομάσετε "ποσοστό κέρδους" ή απλά "απόδοση".

Οι επενδυτές συχνά υπολογίζουν την απόδοση επένδυσης (ROI) με βάση τις συναλλαγές. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα σπίτι με 1.000.000 Ευρώ και το πουλήσετε δύο χρόνια αργότερα για 1.250.000 Ευρώ και πρέπει να πληρώσετε 100.000 Ευρώ σε φόρους και τέλη, έχετε απόλυτο ROI 150.000 Ευρώ. Σε ποσοστά, πρόκειται για απόδοση επένδυσης 15% στην επένδυσή σας.

Εάν η επένδυσή σας αποτελείται από πολλούς μικρότερους κινδύνους και μίνι επενδύσεις, είναι καλύτερο να υπολογίσετε την απόδοση επένδυσης (ROI) για ένα σταθερό χρονικό πλαίσιο. Οι περισσότερες χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν τριμηνιαίες και ετήσιες εκθέσεις, τις οποίες παραδίδουν στους μετόχους τους. Προτείνουμε μια παρόμοια στρατηγική για το παμε στοιχημα ποδοσφαιρο. Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε ποια είναι η μηνιαία ή η ετήσια απόδοση επένδυσης (ROI). Εάν λάβετε υπόψη όλες τις καταθέσεις, τις νίκες και τις ζημίες σας για οποιαδήποτε χρονική περίοδο, είναι πολύ εύκολο να υπολογίσετε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Γιατί είναι σημαντική η απόδοση (επιστροφή) επένδυσης (ROI);

Ένας λόγος που τα ποσοστά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα είναι ότι σας βοηθούν να αξιολογήσετε τη στρατηγική στοιχηματισμού σας. Εάν μπορείτε να κάνετε σταθερά κέρδος 20% στα 100 Ευρώ, μάλλον είναι καιρός να αυξήσετε το ταμείο σας, επειδή η στρατηγική στοιχηματισμού σας θα παράγει τα ίδια ποσοστά, είτε το πορτοφόλι σας είναι 100 Ευρώ, είτε είναι 1.000 Ευρώ, είτε είναι 10.000 Ευρώ, είτε είναι 100.000 Ευρώ. Και το 20% των 100.000 Ευρώ είναι αρκετά χρήματα!

Τι είναι η απόδοση του στοιχήματος;

Ενώ η επιστροφή (απόδοση) μιας επένδυσης (ROI) είναι πολύ σημαντική, τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και σε ποσοστά, η απόδοση ενός στοιχήματος είναι μια εξίσου σημαντική έννοια, καθώς σας δίνει μια ιδέα πόσο καλά τα πάτε κατά μέσο όρο. Η απόδοση μπορεί να σημαίνει κέρδη ή έσοδα, από οικονομική άποψη. Ωστόσο, θα του δώσουμε έναν συγκεκριμένο ορισμό ως προς το στοίχημα.

Μπορούμε να ορίσουμε την απόδοση ως:

Ο λόγος κέρδους ή ζημίας για το σύνολο του επενδυμένου κεφαλαίου. Όσον αφορά τα στοιχήματα, το συνολικό κεφάλαιο που επενδύθηκε σημαίνει το σύνολο όλων των στοιχημάτων σας για μια δεδομένη περίοδο.

Η διαφορά μεταξύ απόδοσης μιας επένδυσης και απόδοσης του στοιχήματος σας, είναι ότι η απόδοση σας δίνει τη μέση απόδοση ανά στοίχημα, όχι το συνολικό σας κέρδος. Όσο υψηλότερα πονταρίσματα κερδίζετε και όσο περισσότερα στοιχήματα κερδίζετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απόδοση. Όσο χαμηλότερα πονταρίσματα κερδίζετε και όσο λιγότερα στοιχήματα κερδίζετε, τόσο χαμηλότερη θα είναι η απόδοσή σας.

Γιατί είναι σημαντική η απόδοση;

Η απόδοση είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την επιτυχία της στοιχηματικής σας στρατηγικής. Όσο υψηλότερη είναι η απόδοση σας, τόσο πιο επιτυχημένος είστε ως παίκτης/επενδυτής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απόδοση για να αναλύσετε διάφορες πτυχές της στοιχηματικής σας στρατηγικής, για παράδειγμα εάν στοιχηματίζετε σε διαφορετικές αγορές, διαφορετικούς τύπους διοργανώσεων, διαφορετικά αθλήματα, ομάδες κ.λπ.

ADVERTORIALS