Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη: 44 οι νεκροί

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη: 44 οι νεκροί

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που ζει η χώρα από το βράδυ της Τρίτης, όταν το τρένο Intercity από Λάρισα για Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με μια εμπορική αμαξοστοιχία, στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι σοροί που έχουν βρεθεί και απεγκλωβιστεί από τα βαγόνια είναι 44, εκ των οποίων οι 7 είναι απανθρακωμένες. Όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές, μόνοι οι 12 από τους νεκρούς μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ οι υπόλοιποι 32 χρειάζονται να ταυτοποιηθούν μέσω DNA, καθώς οι σοροί είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ για

Επίσης, υπάρχουν και έντεκα σακούλες με ανθρώπινα μέλη. Οι Αρχές δεν αποκλείουν τον εντοπισμό 2-3 σορών ακόμη, ενώ υπάρχει περίπτωση κάποιοι αγνοούμενοι να μην εντοπιστούν ποτέ, αφού μπορεί να έχουν εξαϋλωθεί τα σώματά τους, με τη θερμοκρασία στα βαγόνια μετά την έκρηξη να φτάνει και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc, ο μαύρος απολογισμός εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 55-56 νεκρούς. Οι αιτίες θανάτων, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη, πέρα από απανθρακώσεις, ήταν ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικές αιμορραγίες.

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη: 44 οι νεκροί - Κάποιοι σοροί μπορεί να μη βρεθούν γιατί έχουν εξαϋλωθεί...

Όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο, είναι ακαθόριστος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό βρίσκονταν οι δύο υπάλληλοι και άγνωστος αριθμός επιβατών που είτε κάθονταν ή ήταν όρθιοι. Ανάμεσά τους ήταν ένας 23χρονος πυροσβέστης και η σύντροφός του, που δεν έχουν αναγνωριστεί.

Όπως εκτιμάται από τους ιατροδικαστές, το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας από 19 έως 28 χρόνων, ενώ αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων με τη μέθοδο DNA.

53 οικογένειες ψάχνουν τον άνθρωπό τους

Σύμφωνα τώρα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Λάρισας, Μάνια Γκουσιάρη, 53 οικογένειες δεν βρίσκουν τους δικούς τους και και δίνουν δείγμα DNA στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται τέσσερις ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

ΤΡΕΝΑ ΤΕΜΠΗ

Έξι νέοι άνθρωποι σε ΜΕΘ, πάνω από 50 τραυματίες

Παράλληλα την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται τη φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

ΤΡΕΝΑ ΤΕΜΠΗ

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Μητρούσιας, συνομιλώντας με τον διασώστη, Νίκο Ζηγούρη, στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη, υπάρχουν ακόμη σημεία της αμαξοστοιχίας που θα πρέπει να ερευνηθούν, καθώς υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι.

Οι χειριστές των δυο γερανοφόρων που εργαζόταν επί 18 συνεχόμενες ώρες σταμάτησαν για ξεκούραση, ενώ αυτήν τη στιγμή επιχειρεί το γερανοφόρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

thetoc.gr/

ADVERTORIALS