Παρέμβαση εισαγγελέα για την «προκήρυξη» Πολάκη - Εντολή για ποινική έρευνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την «προκήρυξη» Πολάκη - Εντολή για ποινική έρευνα

Δριμεία ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των οποίων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για τους δικαστές που Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασαν τον Νίκο Παππά αλλά και δημοσιογράφους, τραπεζίτες και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. 

Στις επίμαχες αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε δικαστικούς, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου. Όσο αφορά την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη,  η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

 

 

Δριμεία ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνοντας πως οι αναφορές Πολάκη συνιστούν «βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας».

Αναλυτικά, δικαστές και εισαγγελείς τονίζουν: «Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

ADVERTORIALS