Τεντόγλου: «Απάντησε» στην ακύρωση με νέα κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο

Τεντόγλου: «Απάντησε» στην ακύρωση με νέα κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο

Λίγες ώρες μετά την ακύρωση του άλματος των 8.40μ. που έκανε πριν από μερικές ημέρες στο Τορούν, ο Μίλτος Τεντόγλου έσπασε εκ νέου το φετινό ρεκόρ με άλμα στα 8,41 μ. στο τουρνουά του Λιέβεν. 

Υπενθυμίζεται ότι μπορεί ο Έλληνας αθλητής του στίβου να είχε καταρρίψει και νωρίτερα το φετινό ρεκόρ, όμως η προσπάθειά του ακυρώθηκε, εξαιτίας της… ακαταλληλότητας των παπουτσιών του, όπως τουλάχιστον έκριναν οι διοργανωτές.

Ο Τεντόγλου «απάντησε» σήμερα με έναν εξαιρετικό αγώνα στο Λιεβέν, όπου πραγματοποίησε άλματα: 8.32μ., 8.37μ., 8.34μ. και 8.41μ.

Μετά την επίδοση του ο ΣΕΓΑΣ δημοσίευσε μια ανάρτηση για την νέα μεγάλη επιτυχία του Έλληνα αθλητή: 

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε «ζεστός» και εκκίνησε τα άλματα του στα 8,32μ., ενώ στο δεύτερο «προσγειώθηκε» στα 8,37μ. Στο τρίτο του άλμα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έκανε 8,34μ., ενώ η τέταρτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να του χαρίσει την κορυφή, σημειώνοντας 8,41μ.! Ο Έλληνας αθλητής άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανο Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.

Η αποψινή επίδοση του Τεντόγλου είναι η δεύτερη καλύτερη του στον κλειστό, μετά τα 8,55μ. που είχε σημειώσει πέρυσι στο Βελιγράδι, ενώ προσπέρασε και τα 8,40μ. που ήταν Πανελλήνιο ρεκόρ.

Kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTORIALS