Εθνική πόλο: Αουτσάιντερ στον ημιτελικό

Εθνική πόλο: Αουτσάιντερ στον ημιτελικό

Εθνική πόλο: Αουτσάιντερ στον ημιτελικό

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η εθνική ομάδα πόλο (σε άντρες και γυναίκες) είναι η κορυφαία ομάδα του ελληνικού αθλητισμού. Με Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή, πάντα ταξιδεύει στα μεγάλα ραντεβού ως ένα εκ των φαβορί. Έτσι και φέτος. Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ουγγαρίας, θα βρει μπροστά της την κάτοχο του τίτλου, την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια.

Στο σημερινό ματς (17:00), ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η νίκη, που θα σημάνει την κορυφαία στιγμή της ομάδας στη διοργάνωση. Μία εθνική ομάδα πόλο που έχει κατακτήσει δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε τελικό.

Αντίπαλος της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου είναι η Ιταλία, μία ομάδα με την οποία στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική έφερε ισοπαλία 6-6 στη φάση των ομίλων. Στους Ολυμπιακούς όπου η Εθνική κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Σερβία. Οι Ιταλοί πέρασαν στην τετράδα κερδίζοντας τη διοργανώτρια και υπερδύναμη Ουγγαρία.

Η Ιταλία έχει προπονητή έναν παλιό μας γνώριμο: τον Σάντρο Καμπάνια, τον κόουτς που οδήγησε την εθνική στο πρώτο της χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο, το 2005. Οι «Ατζούρι» είναι το φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικεσ εταιριεσ. Η απόδοση της Ελλάδας παίζει πάνω από το 2.50.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό όποιον επικρατήσει από το ζευγάρι Σερβίας-Μαυροβουνίου.

ADVERTORIALS