Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: 6 Έλληνες ομογενείς νεκροί

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: 6  Έλληνες ομογενείς νεκροί

Δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Έξι ομογενείς τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

 Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν σύμφωνα με πληροφορίες τη ζωή τους στο χωριό Μπουχάς που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.
Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».
Η ανάρτηση Μητσοτάκη: Θλίψη και οργή
«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας», έγραψε στο Twitter o Kυριάκος Μητσοτάκης.
 
Το tweet του Νίκου Δένδια για το θάνατο των 2 ομογενών στην Μαριούπολη, στην Ουκρανία
«Eκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος»
 
Συλλυπητήρια Τσίπρα στις οικογένειες των ομογενών: 
 
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ομογενών μας για την τραγική απώλεια των 6 συμπατριωτών μας.
Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί άμεσα.
Να σιγήσουν τα όπλα και να ανοίξει ο δρόμος για τη διπλωματία.
 
Η ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας
Ανακοίνωση για το θάνατο των 2 Ελλήνων ομογενών στο χωριό Σαρτανάς έβγαλε και η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου εκφράζει τα συλληπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων και υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι δεν βομβαρδίζουν αμάχους.
Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.
Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.
Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.
Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό.
ADVERTORIALS