ΟΑΕΔ: Νέες πληρωμές για τη δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Νέες πληρωμές για τη δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Μέσα στο Φεβρουάριο θα πληρωθεί η δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του 2021 ενώ παράταση θα δοθεί και για το επίδομα ανεργίας που θα λήξει εντός του μήνα.

Ειδικότερα, μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η πληρωμή για τις νέες δίμηνες παρατάσεις των νέων δίμηνων παρατάσεων σε όσους έληξε ή λήγει το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2021.

Οι δικαιούχοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν δύο επιπλέον πληρωμές για τα επιδόματα και έτσι θα λάβουν χρήματα για 14 και όχι για 12 μήνες. Αναλυτικά:

  • Επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Βοηθήματα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας – 400 ευρώ (200 ευρώ μηνιαίως)

Οι ημερομηνίες πληρωμών

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.

Μέχρι τέλος Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Έως το τέλος Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου.

ΟΑΕΔ: Παράταση στις αιτήσεις για 10.000 θέσεις με επίδομα 2.520 ευρώ

Παράλληλα, παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα έχουν οι υποψήφιοι άνεργοι ΟΑΕΔ που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher (voucher.gov.gr) των 10.000 θέσεων με επίδομα ύψους 2.520 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, οι νέες ημερομηνίες υποβολής για ωφελούμενους άνεργους και παρόχους ορίζεται η 26η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00. Υπενθυμίζεται ότι πριν ανακοινωθεί παράταση, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στην πλατφόρμα του voucher ολοκληρώνονταν την 1η Φεβρουαρίου 2021.

workenter.g

ADVERTORIALS